Στο υψηλότερο σημείο τους από το Σεπτέμβριο του 2008 σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τη Δευτέρα, μετά και το «ράλι» της τιμής του χαλκού. Άνοδος και στη Γουόλ Στριτ, όπου το θετικό κλίμα καλλιέργησαν οι ειδήσεις για εξαγορές.

Στην Ευρώπη, oι μετοχές των εταιρειών μετάλλων προσέθεσαν μονάδες στους δείκτες λόγω του ακριβότερου χαλκού όσο και των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματά τους (Xstrata, Rio Tinto, Randgold).

Στη Νέα Υόρκη, η μετοχή της Pride International ενισχύθηκε μετά την είδηση για εξαγορά από την Ensco, όπως και η μετοχή της Beckman Coulter καθώς η Danaher ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει τμήμα της.

Στο πράσινο και οι μετοχές των Lorillard και Hasbro, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματά τους.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,9% και ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,08%. Άνοδος 0,9% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.161,63 μονάδες με άνοδο 0,57% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,53%. Με άνοδο 0,62% έκλεισε ο S&P500.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press