Οπλίτης πίσω από διαρροές στο WikiLeaks στάλθηκε στο Ιράκ παρά την αντίθετη γνωμάτευση
Ο Αμερικανός οπλίτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τις διαρροές απόρρητων αμερικανικών εγγράφων που δημοσιεύθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks, είχε μετατεθεί στο Ιράκ παρά την αντίθετη ιατρική γνωμάτευση, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Washington Post.
Ο Αμερικανός οπλίτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τις διαρροές απόρρητων αμερικανικών εγγράφων που δημοσιεύθηκαν από τον ιστότοπο WikiLeaks, είχε μετατεθεί στο Ιράκ παρά την αντίθετη ιατρική γνωμάτευση, αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Washington Post.
«Μία ειδική ψυχιατρική γνωμάτευση συμβούλευε να μην τον μεταθέσουν, όμως οι άμεσοι ανώτεροί του τον έστειλαν παρ’ όλα αυτά» τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη την έρευνα που πραγματοποίησε ο στρατός.
Η ιατρική γνωμάτευση ανέφερε ότι ο 23χρονος Μπ.Μάνινγκ πάσχει από «προβλήματα συμπεριφοράς».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι πιθανό η ανυπακοή στις ιατρικές συμβουλές «να είχε συμβάλει» στην διαρροή των εμπιστευτικών εγγράφων.
Η Washington Post τονίζει πως οι «άμεσοι ανώτεροι του Μάνινγκ δεν ακολούθησαν τη διαδικασία ελέγχου στις ζώνες ασφαλείας όπου βρίσκονται αποθηκευμένα τα απόρρητα έγγραφα, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για διαρροές».
Ο Μπ.Μάνινγκ, πρώην αναλυτής πληροφοριών που υπηρετούσε στο Ιράκ, είναι το μοναδικό πρόσωπο στις ΗΠΑ που διώκεται επισήμως μετά τις διαρροές στο WikiLeaks και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 52 ετών.
Κατηγορείται ότι κατέβασε απόρρητες πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον προσωπικό του υπολογιστή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βενεζουέλα: Ξεκίνησαν να αποχωρούν οι διασώστες – Κοντά στους 3.000 οι νεκροί από τους σεισμούς
- Με καθυστέρηση το δρομολόγιο του Superferry στη Ραφήνα – Εγκλωβίστηκε η άγκυρα σε συρματόσχοινα
- Μαρία Κίτσου: «Μεγάλωσα κακοποιητικά και από τους δυο μου γονείς»
- Μουντιάλ 2026: Ο Εμπαπέ έχει περισσότερα γκολ σε νοκ άουτ από τρεις πρωταθλήτριες κόσμου και μια Ευρώπης!
- Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Γιατί περνάμε τόσες ώρες με τα smartphones «αγκαλιά»;
- Θερινές εκπτώσεις: Χαμηλές προσδοκίες από τους εμπόρους – Τι ζητούν από την κυβέρνηση
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, καίει σε δύο εργοστάσια – Τοξικός καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442