
Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Μπ.Κόουεν, διαλύοντας την ιρλανδική Βουλή
Την ιρλανδική Βουλή διέλυσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπράιαν Κόουεν, ανακοινώνοντας πρόωρες εκλογές για τις 25 Φεβρουαρίου. Ο Μπ.Κόουεν πραγματοποίησε μια τελευταία ομιλία στο Κοινοβούλιο, όπου ανακοίνωνε το τέλος της κυβέρνησής του.
Την ιρλανδική Βουλή διέλυσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπράιαν Κόουεν, ανακοινώνοντας πρόωρες εκλογές για τις 25 Φεβρουαρίου. Ο Μπ.Κόουεν πραγματοποίησε μια τελευταία ομιλία στο Κοινοβούλιο, όπου ανακοίνωνε το τέλος της κυβέρνησής του.
Η ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Μπ.Κόουεν με την πρόεδρο της Ιρλανδίας, Μέρι Μακ Αλίζ, την Τρίτη.
Όπως είπε ο Κόουεν, οι ψηφοφόροι στις 25 Φεβρουαρίου θα αποφασίσουν «αν η Ιρλανδία προχωρήσει μπροστά από αυτή τη ύφεση ή αν θα τη παρατείνουμε ή τελικά θα υποκύψουμε σε αυτή».
Τη Δευτέρα ο Μπ.Κόουεν ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και ότι τερματίζει την πολιτική καριέρα του.
Στην ηγεσία του Φιάνα Φάιιλ βρίσκεται πλέον ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν μετά την παραίτηση Κόουεν.
Το Φιάνα Φάιλ αναμένεται να υποστεί συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η Ινδία θα συνεχίσει να επεκτείνει την ικανότητα διύλισης πετρελαίου λέει ο Μόντι
- O γάμος της Τέιλορ Σουίφτ και η νίκη της LVMH
- Check Point και AWS συνεργάζονται για ασφαλές cloud στην Ευρώπη
- Το Ιράν εξετάζει ένα «ειδικό» δικαίωμα για τις «φίλες» χώρες για το πέρασμα των Στενών του Ορμούζ
- Εκκενώνεται ο χώρος των εορτασμών στην Ουάσιγκτον εξαιτίας καταιγίδας – Χάος στα καταφύγια και το μετρό
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν


