
Πτώση 15% στον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας παρά τις εκπτώσεις
Πτώση 15% καταγράφει σε μέσα επίπεδα ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας καταγράφεται πτώση των πολώσεων κατά 10-15% σε σχέση με το 2010, παρά το γεγονός ότι οι πραγματικές εκπτώσεις στα περισσότερα μαγαζιά φθάνουν ή και ξεπερνούν το 50%.
Πτώση 15% καταγράφει σε μέσα επίπεδα ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας καταγράφεται πτώση του τζίρου, της τάξης του 10-15%, σε σχέση με το 2010, παρά το γεγονός ότι οι πραγματικές εκπτώσεις στα περισσότερα μαγαζιά φθάνουν ή και ξεπερνούν το 50%. Πιο αρνητική είναι η εικόνα στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης, καθώς η πτώση του τζίρου υπερβαίνει το 20%.
Ένα από τα αίτια αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό οι συνεχιζόμενες απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Αναμφίβολα, σημαντικό μερίδιο «ευθύνης» για την αρνητική αυτή εικόνα αποδίδουν και στη μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τον κόσμο και κυρίως τη μεσαία τάξη, καθώς αυτή αποτελούσε το βασικό κορμό των καταναλωτών που έκανε μαζικά τις αγορές του κατά την περίοδο των εκπτώσεων.
Υποστηρίζουν ότι πλέον οι άνθρωποι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το εισόδημα τους για βασικά είδη πρώτης ανάγκης και να κόψουν από τα δευτερεύοντα, όπως η ένδυση και η υπόδηση.
Ακόμα ένας παράγοντας που, όπως τονίζουν οι έμποροι, συμβάλλει σε αυτήν τη δυσάρεστη πραγματικότητα για τα μαγαζιά, είναι το παράνομο εμπόριο.
Όσον αφορά στην περαιτέρω πορεία των εκπτώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς θεωρούν ότι από τη στιγμή που τα αίτια της αρνητικής κατάστασης των πρώτων ημερών δεν εξαλειφθούν, τότε δεν θα αλλάξει και το αποτέλεσμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η Αθήνα απαντάει
- ΕΛΑΣ: Υπέρ της ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσω διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών
- Αγγλία – Αργεντινή 1-2: Θρίαμβος της αλμπισελέστε και μυθική πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Έπος: Δεύτερη ασίστ ο Μέσι, γκολ ο Λουτάρο και ολική ανατροπή! (vid)
- Γιορτή σήμερα 16 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


