
Ο Λίπι πρώτο φαβορί για τον πάγκο της Γιουβέντους
Στα πρόσωπα των Μαρτσέλο Λίπι και Λουτσιάνο Σπαλέτι, βλέπουν τον επόμενο προπονητή της ομάδας και αντικαταστάτη του -υπ' ατμόν- Λουίτζι Ντελ Νέρι, στη Γιουβέντους. Ο πρώτος, αποτελεί και τον διακαή πόθο της οικογένειας Ανιέλι, μιας και η λύση του είναι η πλέον ενδεδειγμένη, βάσει και των τίτλων που έχει κατακτήσει με τη «Μεγάλη Κυρία», στα οκτώ χρόνια που κάθισε συνολικά (1994-99, 2001-04) στον πάγκο της ομάδας. Επόμενη λύση είναι του Λουτσιάνο Σπαλέτι που φέτος κατέκτησε το νταμπλ στη Ρωσία με τη Ζενίτ.
Στα πρόσωπα των Μαρτσέλο Λίπι και Λουτσιάνο Σπαλέτι, βλέπουν τον επόμενο προπονητή της ομάδας και αντικαταστάτη του -υπ’ ατμόν- Λουίτζι Ντελ Νέρι, στη Γιουβέντους. Ο πρώτος, αποτελεί και τον διακαή πόθο της οικογένειας Ανιέλι, μιας και η λύση του είναι η πλέον ενδεδειγμένη, βάσει και των τίτλων που έχει κατακτήσει με τη «Μεγάλη Κυρία», στα οκτώ χρόνια που κάθισε συνολικά (1994-99, 2001-04) στον πάγκο της ομάδας.
Ο… Πολ Νιούμαν των ιταλικών πάγκων, έχει κατακτήσει με τους «Μπιανκονέρι» πέντε πρωταθλήματα Ιταλίας, ένα Κύπελλο, τέσσερα Σούπερ Καπ, ένα Champions League, ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο, ενώ έχει ακόμα δύο χαμένους τελικούς Κυπέλλου, ένα χαμένο τελικό Σούπερ Καπ, ένα χαμένο τελικό Κυπέλλου UEFA και τρεις χαμένους τελικούς Champions League.
Παράλληλα, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας και με την Ίντερ και φυσικά η μεγάλη του επιτυχία ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 με την Ιταλία. Ατομικά, έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος προπονητής στη Serie Α τρεις φορές (1997, 1998, 2003), Κορυφαίος ομοσπονδιακός τεχνικός το 2006, κορυφαίος προπονητής στον κόσμο το 2007 από την Επιτροπή Παγκόσμιας Στατιστικής και Ιστορίας και κορυφαίος προπονητής σε επίπεδο συλλόγων, το 1996 και το 1998.
Σπαλέτι η εναλλακτική
Επόμενη λύση είναι του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος μπορεί να μην έχει το παλμαρέ του Λίπι, αλλά είναι και αυτός μπαρουτοκαπνισμένος σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Ιταλίας, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας και το νταμπλ στη Ρωσία με τη Ζενίτ.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ιταλό, που έχει εργαστεί σε Έμπολι, Σαμπντόρια, Βενέτσια, Ουντινέζε, Ανκόνα και Ρόμα, καθώς το συμβόλαιό του με τους Ρώσους είναι ιδιαίτερα… βαρύ. O ίδιος πάντως, θέλει να επιστρέψει στην Ιταλία και το Campionato, για μια ομάδα του επιπέδου της Γιουβέντους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 39χρονος που έτρεχε με 192 χλμ σε δρόμο με όριο τα 70
- Μετά την Ιταλία καταδικάζει και η Γαλλία τις δηλώσεις Τραμπ για τον Πάπα
- «Έπινα κρυφά» – Ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ αποκαλύπτει ότι είναι πρώην αλκοολικός
- Ο Μπαρτζώκας απάντησε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague
- Μαλαισία: Παρανάλωμα έγιναν 1.000 σπίτια από μεγάλη φωτιά σε παραθαλάσσιο οικισμό – Χιλιάδες εκτοπισμένοι
- Νίκος Καραγεωργίου: Πέθανε ο ιδρυτής της «3αλφα»



