
Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών την επόμενη εβδομάδα στην Ιρλανδία
Στη διάλυση της Βουλής και την ανακοίνωση της ημερομηνίας προσφυγής στις κάλπες -με επικρατέστερη την 25η Φεβρουαρίου- πρόκειται να προχωρήσει την επόμενη Τρίτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν. Το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, το τελευταίο νομοθέτημα που απαιτείται για τη στήριξη του προϋπολογισμού του 2011, έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και πλέον επίκειται η έγκρισή του από τη Γερουσία.
Στη διάλυση της Βουλής και την ανακοίνωση της ημερομηνίας προσφυγής στις κάλπες -με επικρατέστερη την 25η Φεβρουαρίου- πρόκειται να προχωρήσει την επόμενη Τρίτη ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν.
Το κρίσιμο νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, το τελευταίο νομοθέτημα που απαιτείται για τη στήριξη του προϋπολογισμού του 2011, έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και πλέον επίκειται η έγκρισή του από τη Γερουσία (Άνω Βουλή).
Οι βουλευτικές εκλογές -κατά τις οποίες το κόμμα Φιάνα Φέιλ του Μπράιαν Κόουεν- αναμένεται να υποστεί συντριπτική ήττα, εκτιμάται ότι θα διεξαχθούν στις 25 Φεβρουαρίου. Στην ηγεσία του Φιάνα Φέιλ βρίσκεται πλέον ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Μάρτιν μετά την παραίτηση Κόουεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πλουτίζει το… 1,5% του κόσμου – Αύξηση 11% του παγκόσμιου πλούτου, στην τσέπη μια «χούφτας» ανθρώπων ο μισός
- Οι 11άδες στο Παραγουάη – Γαλλία για τους «16» του Μουντιάλ (pic)
- Τι άλλαξε στο εγχειρίδιο για τα ασφαλή καταφύγια
- Γρεβενά: Σύλληψη 88χρονου για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κατά τη διάρκεια εργασιών με τροχό
- Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας των ΗΠΑ
- Γουίμπλεντον: Η Έαλα έβγαλε νοκ-άουτ την πρωταθλήτρια Σβίατεκ (2-0, vids)

