Δεν ήταν εύστοχη η επιλογή της Νομικής από τους μετανάστες, τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος
«Δεν ήταν η πιο εύστοχη πρωτοβουλία η επιλογή της Νομικής για την προβολή των αιτημάτων των μεταναστών» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως εάν καταλάμβαναν τα γραφεία της ΕΕ θα είχαν μαζί τους όλο τον ελληνικό λαό. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, επανέλαβε πως το πανεπιστημιακό άσυλο έχει συμβολική σημασία. «Έχουμε ευθύνη διαφύλαξης του ασύλου» υπογράμμισε.
«Δεν ήταν η πιο εύστοχη πρωτοβουλία η επιλογή της Νομικής για την προβολή των αιτημάτων των μεταναστών» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως εάν οι απεργοί πείνας καταλάμβαναν τα γραφεία της ΕΕ θα είχαν μαζί τους όλο τον ελληνικό λαό.{{{ audio1 }}}
Μιλώντας στονΒΗΜΑ 99,5,ο κ.Αλαβάνος είπε πως το πανεπιστημιακό άσυλο έχει «συμβολική σημασία», καθώς είναι «η εγγύηση για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών». «Έχουμε ευθύνη διαφύλαξης του ασύλου» τόνισε.
Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να δίνει άσυλο και θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της νομιμοποίησης των συγκεκριμένων μεταναστών, καθώς «οι περισσότεροι έχουν χαρτιά».
Επίσης, ζητά να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. «Εάν αλλάξει η συνθήκη, θα αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας» είπε χαρακτηριστικά.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59