Ακόμα και ο Michael Schumacher παθαίνει ναυτία!
H Mercedes GP επιβεβαίωσε ότι ο Γερμανός δεν μπορεί να περάσει πολύ χρόνο στον προσομοιωτή, αλλά αρνήθηκε ότι αυτό το πρόβλημα επηρέασε δυσμενώς τον 42χρονο οδηγό στην προετοιμασία του για τα Grands Prix του 2010.
Μια από τις σημαντικές αιτίες της αποτυχίας του Michael Schumacher στην πρώτη χρονιά της επιστροφής του στη Formula 1, το 2010, αποκαλύφθηκε: Ο Γερμανός πάσχει από ναυτία κάθε φορά που χρησιμοποιεί τον προσομοιωτή της Mercedes GP.
Η απαγόρευση δοκιμών στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς ανάγκασε τις ομάδες της F1 να εξελίξουν προηγμένους προσομοιωτές. Σε αυτούς, οι οδηγοί όχι μόνο αποκτούν σαφή αίσθηση της πίστας του επόμενου αγώνα, αλλά και μπορούν να κάνουν κανονικές ρυθμίσεις των μονοθεσίων τους.
Σύμφωνα με φήμες, το 2010 ο Nico Rosberg –που περνούσε πολλές ώρες στον προσομοιωτή- έφτανε στις ελεύθερες δοκιμές κάθε πίστας με τις ρυθμίσεις του μονοθεσίου του σχεδόν ολοκληρωμένες, ενώ ο M. Schumacher ξεκινούσε το τριήμερο με τις βασικές ρυθμίσεις.
Παράλληλα, ακούστηκε ότι ο Γερμανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 απέκτησε το πρόβλημα της ναυτίας μετά την πτώση του σε αγώνα μοτοσικλετών τον Φεβρουάριο του 2009, αλλά η Mercedes GP ανέφερε ότι ο “Schumi” είχε αυτό το πρόβλημα ανέκαθεν στην καριέρα του.
Η ανακοίνωση της ομάδας του Brackley ανέφερε, συγκεκριμένα: “Σε όλη την καριέρα του, ο Michael ήταν επιρρεπής για ναυτία στον προσομοιωτή και αυτό τον περιόριζε να τον χρησιμοποιεί. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους σε κάθε είδους προσομοιωτές, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών και αεροπορικών.
Ο Michael δεν μειονεκτεί, διότι μαζί με τους μηχανικούς του έχουν κάνει το χρόνο που περνά στον προσομοιωτή να είναι αποδοτικός. Αυτή η κατάσταση δεν επηρέαζε δυσμενώς την προετοιμασία του Michael για τους αγώνες ή την ανταγωνιστικότητά του, σε σχέση με τον ομόλογό του.
Αυτή η περίσταση επιδεινώθηκε από το επίπεδο της τεχνολογίας του υπάρχοντος προσομοιωτή μας. Για πολλούς λόγους, επενδύσαμε σε έναν ποιοτικότερο και πιο ρεαλιστικό προσομοιωτή, ο οποίος θα ολοκληρωθεί και θα διατεθεί στους οδηγούς μας σύντομα”.
Πάντως ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes GP, Ross Brawn, είχε πει παλιότερα ότι ο νέος προσομοιωτής δεν θα είναι πλήρως λειτουργικός πριν το 2012.
auto.in.gr
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνηση πρέπει να φύγει – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442