Καμία περίπτωση νομιμοποίησης των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική, ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΣ
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εσωτερικών. Πάντως, ήδη 50 μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εσωτερικών.
Στην ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΣ ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέροντας ότι μεταξύ 2005-2007 προσέφερε «μαζικά και αδιακρίτως νόμιμους τίτλους σε 150.000 περίπου αλλοδαπούς που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα».
Τέλος, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 αφορούν και εφαρμόζονται αποκλειστικά σε νόμιμα διαμένοντες μετανάστες και όχι σε αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα, όπως όσοι έχουν καταλάβει τους χώρους της Νομικής Σχολής.
Σε απεργία πείνας 50 μετανάστες
Στον έβδομο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης όπου έχουν εγκατασταθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ξεκίνησαν απεργία πείνας, με αίτημα τη νομιμοποίησή τους στην Ελλάδα, 50 μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Οι συγκεκριμένοι ανήκουν στην ομάδα των συνολικά 300 μεταναστών, εκ των οποίων οι 250 βρίσκονται στη Νομική.
Σε κείμενό τους οι 300 αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο γιατί, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι ζωή αυτή για έναν αξιοπρεπή άνθρωπο».
Σε δηλώσεις του, το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και υπεύθυνος της Γραμματείας Μεταναστών του ΕΚΘ, Αναστάσιος Αραμπατζής, διευκρινίζει ότι είχε σταλεί αίτημα από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης για τη φιλοξενία τους σε αίθουσα του ΕΚΘ, αλλά το αίτημα δεν απαντήθηκε.
Το ΕΚΘ, πάντως, παραχώρησε δύο τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των απεργών πείνας και μια ξεχωριστή αίθουσα για δύο που έχουν ίωση. Επίσης, επεκτάθηκε η λειτουργία της θέρμανσης, όλο το εικοσιτετράωρο, για να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα υγείας στο διάστημα της παραμονής τους στο κτίριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυστρία: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς στον αέρα – Δείτε Βίντεο
- Ο Ολυμπιακός και η καλημέρα με Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και την κούπα της Euroleague (pic)
- Η Louis Vuitton αγκάλιασε τον Keith Haring και το λαμπερό street style σε μια επίδειξη μόδας στη Νέα Υόρκη
- Γαλλία: «Μαζικό» σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών – Σχολικό προσωπικό ερευνάται για βία και σεξουαλική επίθεση
- Μάης 2024 – Μάης 2026: Τρία θρυλικά χρόνια, δύο ευρωπαϊκά… εντός έδρας και 37 τρόπαια
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Επιστροφη στον κόσμο του Star Wars: Το Mandalorian and Grogu έσπασε το φράγμα των 100 εκατ. δολαρίων
- Olympiacos Crowned Kings of Europe Once Again
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442