Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Η Κάρτα του Πολίτη θα προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα, διαβεβαιώνει ο Γ.Ραγκούσης

Η Κάρτα του Πολίτη θα προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα, διαβεβαιώνει ο Γ.Ραγκούσης

Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για την αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από την Κάρτα του Πολίτη με τη δέσμευση ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης. Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άδωνη Γεωργιάδη ότι τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο και η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την Κάρτα του Πολίτη.

Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για την αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από τη Κάρτα του Πολίτη με την δέσμευση ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Παράλληλα, ο κ.Ραγκούσης απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη ότι τόσο η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο η Ιερά Σύνοδος έχουν εκφράσει προβληματισμό και ενστάσεις για την συγκεκριμένη κάρτα.

Ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ακόμα ότι «για μεγάλη μερίδα ορθοδόξων χριστιανών η κάρτα αυτή προσβάλει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους» και πρότεινε «να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική διαφορετικά θα προξενήσει τρομακτικές αντιδράσεις».

«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτηση τους» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία η οποία καταργείται με την κάρτα, η οποία είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα».

«Ζούμε στον αστερισμό του «wikileaks» και πιστεύετε ότι θα βρείτε καλύτερες δικλείδες ασφαλείας από το Στέητ Ντηπάρμεντ; Ασφάλεια 100% δεν υπάρχει. Εμείς ως κόμμα δεν θα δεχθούμε αυτή την κάρτα και καλούμε και τους ψηφοφόρους μας να κάνουν το ίδιο» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.

«Το θέμα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων δεν αφορά μόνο την Κάρτα του Πολίτη αλλά το σύνολο υπολογιστικών και ηλεκτρονικών συστημάτων της χώρας και όλου του κόσμου. Αν κανείς ακολουθήσει τη λογική σας πρέπει να πει όχι σε κάθε ηλεκτρονικό και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση» αντέτεινε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακόμα, ο κ.Ραγκούσης διέψευσε τις αιτιάσεις του κ.Γεωργιάδη τόσο ότι υπάρχει άλλη άποψη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όσο και στο ότι υπάρχει αντίδραση από την Ιερά Σύνοδο.

«Με την Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνουμε διαβούλευση και η γνώμη της θα ενσωματωθεί πλήρως ενώ σε ό,τι αφορά την εκκλησία, η άποψη της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη» υπογράμμισε ο κ Ραγκούσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το νέο φορμάτ της Superleague από την σεζόν 2024-25: Τα τρία «μίνι» πρωταθλήματα και το 5ο ευρωπαϊκό εισιτήριο

Η Superleague αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο που διεξάγονται τα playoff και playout, από την επόμενη σεζόν – Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024