
Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 20 χρόνια από τη δολοφονία Τεμπονέρα
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.
Δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 2 το μεσημέρι ώς τις 5 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.
«Πριν από 20 χρόνια, ένας μάχιμος εκπαιδευτικός και αγωνιστής, ο Νίκος Τεμπονέρας, γίνεται θύμα ωμής βίας εντός του σχολικού χώρου. Η μνήμη του είναι ζωντανή, για να συμβολίζει το μεγαλείο του μάχιμου στην τάξη εκπαιδευτικού και των δημοκρατικών διεκδικήσεων και ταυτόχρονα να υπενθυμίζει, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι ειδικά στο χώρο της Παιδείας, έννοιες όπως η βία και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση. Η δολοφονία του, τον καθιστά μέχρι σήμερα, σύμβολο αγωνιστικού πνεύματος, αλλά και οδηγό προσφοράς και δράσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.
Εκδήλωση στη μνήμη του
Εκδήλωση στη μνήμη του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Πάτρα, με αφορμή τα 20 χρόνια από τη δολοφονία του.
Στο μνημόσυνο στο σχολικό συγκρότημα Νίκος Τεμπονέρας, εκεί όπου το 1991 άφησε την τελευταία του πνοή, πήραν μέρος μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και φορείς.
Σε κλίμα συγκίνησης η σύζυγος του και ο γιος του άφησαν μερικά λουλούδια στο μνημείο. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια πορεία, η οποία κατέληξε στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442