Κωμωδία φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2004, η ταινία του Μπραντ Σίλμπερλινγκ αποτελεί η μεταφορά των τριών πρώτων βιβλίων μιας σειράς, που εκτόπισε εμπορικά τον Χάρι Πότερ, με πρωταγωνιστή τον εκπλητικό Τζμ Κάρει.
Σκηνοθέτης: Μπραντ Σίλμπερλινγκ
Παίζουν: Τζμ Κάρεϊ, Λίαμ Άικεν, Μέριλ Στριπ, Τζουντ Λο, Έμιλι Μπράουνινγκ, Μπίλι Κόνολι, Λούιζ Γκούζμαν

Όταν η Βάιολετ, ο Κλάους και η Σάνι χάνουν τους γονείς τους σε πυρκαγιά, ο κόμης Όλαφ, μακρινός θείος τους, αναλαμβάνει την κηδεμονία τους.
Το πρόβλημα για τα τρία αδέλφια είναι πως ο αρκετά περίεργος στη συμπεριφορά θείος τους, πρώην… αποτυχημένος ηθοποιός, έχει μοναδικό του σκοπό να «βάλει χέρι» στην περιουσία τους.
Όταν τελικά επιχειρεί να τα βγάλει από τη μέση, τα τρία αδέλφια καταφεύγουν σε άλλους κηδεμόνες.
Όμως ο κόμης Όλαφ δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει τα όπλα.
Μασκαρεμένος, θα «διεισδύσει» στα σπίτια των κηδεμόνων με σκοπό να τους βγάλει από τη μέση για να αποκτήσει τελικά ξανά την κηδεμονία των τριών αδελφών και συνεπώς… την περιουσία τους!