Με άνοδο σταμάτησαν την πορεία τους οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών και της Γουόλ Στριτ την Τρίτη, χάρη στις αισιόδοξες εκτιμήσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα και τη δέσμευση της Ιαπωνίας να αγοράσει ομόλογα της Ευρωζώνης.

Στην Ευρώπη, οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν στο πράσινο και προσέθεσαν μονάδες στους δείκτες (HSBC, Credit Agricole, Barclays, Deutsche Bank).

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx600 ενισχύθηκε κατά 1,3%, κλείνοντας στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 28 μηνών. Tα βλέμματα των αγορών αναμένεται να στραφούν την Τετάρτη στην έκβαση της δημοπρασίας των πορτογαλικών ομολόγων.

Στη Νέα Υόρκη, όπου η ξεκίνησε η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά τα θετικά στοιχεία των Alcoa και Lennar αλλά και τις αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων για εταιρείες όπως η Seals (λιανικό εμπόριο).

Στο πράσινο και οι μετοχές των ενεργειακών Chevron και Schlumberger μετά το ακριβότερο πετρέλαιο.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 1,2% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 1,6%. Άνοδο 1% κατέγραψε ο FTSE100 στο Λονδίνο.

Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.671,88 μονάδες με άνοδο 0,3% και ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος επίσης κατά 0,3%. Με άνοδο 0,37% έκλεισε ο S&P500.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ