
Αλλάζουν «πορεία» για να αποφύγουν το φράχτη οι διακινητές παράνομων μεταναστών
Τροποποιούν τις πορείες εισόδου στην Ελλάδα οι διακινητές παράνομων μεταναστών, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης να χτίσει φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο. Για αριθμό-ρεκόρ εισόδου παράνομων μεταναστών από τον Έβρο κάνει λόγο σε έκθεσή της η Frontex.
Τροποποιούν τις πορείες εισόδου στην Ελλάδα οι διακινητές παράνομων μεταναστών, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης να χτίσει φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, αν και ο αριθµός των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν κατά την απόπειρα να περάσουν τα σύνορα μειώθηκε σημαντικά από Παρασκευή έως Κυριακή, η συντριπτική πλειονότητα όσων πέρασαν τα σύνορα οδηγήθηκε στην Ελλάδα από τους διακινητές από άλλα σημεία και εισήλθε από τον ποταμό Έβρο.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τη δηµοσιοποίηση του σχεδίου κατασκευής το φράχτη περνούσε από το χερσαίο τµήµα όπου θα υψωθεί το συρµάτινο πλέγµα το 78% των παράνομων μεταναστών. Τις τελευταίες ηµέρες από εκεί πέρασε µόνο το 7,5%.
Όπως αναφέρουν στρατιωτικοί κύκλοι, στις τροποποιήσεις αυτές συνέβαλε εκτός από τη δημοσιοποίηση του σχεδίου και η ολοκλήρωση έργου που προβλέπει τη διεύρυνση του βάθους και του πλάτους μιας αντιαρματικής τάφρου που βρίσκεται δυτικά της οριογραμμής.
Ο φράχτης στον Έβρο θα έχει ύψος 10 μέτρα και οι θερμικές κάμερες θα τοποθετηθούν σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους.
Εν τω μεταξύ, για αριθμό-ρεκόρ εισόδου παράνομων μεταναστών από τον Έβρο κάνει λόγο σε έκθεσή της η Frontex (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων), χαρακτηρίζοντας ως «άνευ προηγουμένου» την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά χερσαία σύνορα.
Στην έκθεση τονίζεται ότι εντός του 2010 μέσω του Έβρου καταγράφηκε μία από τις μεγαλύτερες εισροές παράνομων μεταναστών στην ιστορία της ΕΕ.
Σύμφωνα με την Frontex πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά ρεκόρ εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που καταγράφηκαν το 2006.
Εκτός από την καταγραφείσα εκτίναξη του αριθμού Αφγανών παράνομων μεταναστών, επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση από την Frontex το πλήθος μεταναστών από την Αλγερία που πέρασαν και αυτοί από τον Έβρο. Αφού ταξίδεψαν αεροπορικώς από τη Βόρεια Αφρική στην Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια έφτασαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο με προορισμό την Ελλάδα και χώρες της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πεκίνο: Ανθρωποειδές ρομπότ κατέρριψε το ανθρώπινο παγκόσμιο ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο
- Ολυμπιακός Κ19 – Κηφισιά Κ19 1-0: Νίκη με Μίλισιτς οι Νέοι των «ερυθρόλευκων»
- Παραμένει ψηλά η ανεπίσημη εργασία στην Ελλάδα – Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο (πίνακες)
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442