Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συμβολική κατάληψη λεωφορείων πραγματοποίησαν μέλη της κίνησης πολιτών «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης», αντιδρώντας στις προγραμματισμένες αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και συμβολική κατάληψη λεωφορείων πραγματοποίησαν μέλη της κίνησης πολιτών «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης», αντιδρώντας στις προγραμματισμένες αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Τα μέλη της κίνησης επιβιβάστηκαν σε πέντε αστικά λεωφορεία και άνοιξαν πανό με το σύνθημα «ΟΑΣΘ: Η ληστεία του χειμώνα. Αυξήσεις έως 180%. Πάρτε πίσω το χαράτσι».
Παράλληλα, προέτρεπαν τους επιβάτες να μην ακυρώνουν τα εισιτήριά τους.
«Οι ‘Επιβάτες της Θεσσαλονίκης΄είναι μία καινούρια συλλογικότητα, στην οποία μετέχουν οι Επιτροπές Ακρίβεια Stop, Επιτροπές Πολιτών από την Τούμπα, το Ωραιόκαστρο και τις δυτικές συνοικίες, η ΕΔΟΘ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ της πόλης, φοιτητικοί σύλλογοι, σύλλογοι εργαζομένων» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συντονιστής των Επιτροπών «Ακρίβεια Stop» και μέλος του συντονιστικού οργάνου των «Επιβατών της Θεσσαλονίκης», Γεώργιος Θεοδωρόπουλος.
Πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση που πραγματοποιείται συλλογικά από τους «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης» και η ανταπόκριση είναι θετικότατη», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνοντας ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με αίτημα την απόσυρση της απόφασης για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ.
«Θα συνεχίσουμε τις συμβολικές καταλήψεις αστικών λεωφορείων, σχεδιάζουμε ακόμη να πραγματοποιήσουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των δύο αρμόδιων υφυπουργών Υποδομών που έχουν υπογράψει την απόφαση αύξησης των εισιτηρίων» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.
Επιπλέον στις 20 Ιανουαρίου οι «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης» θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.
Τα μέλη της συλλογικής κίνησης αντιδρούν στην κατάργηση του δικαιώματος μετεπιβίβασης με το βασικό εισιτήριο, αλλά και στην αύξηση της τιμής του, στα 0,80 ευρώ (0,60 σήμερα).
Επίσης, διαμαρτύρονται για την αύξηση στα 0,90 ευρώ (από 0,60), του εισιτηρίου που επιτρέπει τη μετεπιβίβαση προς μόνο μία κατεύθυνση.
Οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442