
Στη σκιά του μακελειού οι χριστιανικοί εορτασμοί στην Αίγυπτο
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αρχές στην Αίγυπτο για τους εορτασμούς των Χριστιανών, που πραγματοποιούνται στη σκιά της επίθεσης αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β', γιόρτασαν με κατάνυξη τα Θεοφάνια, ενώ οι Κόπτες Χριστιανοί ετοιμάζονται για τον εορτασμό των Χριστουγέννων την Παρασκευή.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αρχές στην Αίγυπτο για τους εορτασμούς των Χριστιανών, που πραγματοποιούνται στη σκιά της επίθεσης αυτοκτονίας που στοίχησε τη ζωή σε 21 ανθρώπους.
Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί,πρωεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’, γιόρτασαν με κατάνυξη τα Θεοφάνια, ενώ οι Κόπτες Χριστιανοί ετοιμάζονται για τον εορτασμό των Χριστουγέννων την Παρασκευή.
Μετά το μακελειό στην Αλεξάνδρεια, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αναβλήθηκε από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Καΐρου η τελετή ρήψης του Τιμίου Σταυρού στο Νείλο ποταμό και ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, έστειλε μήνυμα ειρήνης και συναδέλφωσης, ενώ έκανε λόγο για ελπίδα για το αύριο.
Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν λάβει ειδικά μέτρα ασφαλείας για τον μεγαλύτερο κοπτικό ναό στο Κάιρο, εν όψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους Κόπτες την Παρασκευή.
Ο «απόηχος» της επίθεση αυτοκτονίας στην Αλεξάνδρεια έφθασε μέχρι το Βατικανό.
«Μαζί με τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ’ είμαστε συγκλονισμένοι από την μισαλλοδοξία και τη βία» τόνισε στο μήνυμά του ο Καρδινάλιος Αντζελο Μπανιάσκο, επικεφαλής των Ιταλών Αρχιεπισκόπων, κατά την τελετή των Θεοφανίων στην Γένοβα.
* Εντωμεταξύ, την Πέμπτη οι αιγυπτιακές εφημερίδες δημοσίευσαν το σκίτσο, σε ψηφιακή μορφή, του δράστη των επιθέσεων σε εκκλησία της Αλεξάνδρειας. Ο βομβιστής θεωρείται ότι ήταν 23 με 25 ετών, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα al-Ahram. Κοντά στο διαμελισμένο σώμα του δράστη βρέθηκε μία τσάντα που φέρεται ότι περιείχε 20 με 25 κιλά εκρηκτικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου