
Νέες βολές των καθηγητών κατά του υπουργείου Παιδείας για τα ερευνητικά προγράμματα
Την πολιτική του υπουργείου Παιδείας στο θέμα της χρηματοδότησης της έρευνας από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, επικρίνει η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), με αφορμή τα ερευνητικά προγράμματα «Θαλής» και «Αρχιμήδης». Οι καθηγητές κάνουν λόγο για έλλειψη διαφάνειας στις διαδικασίες που ακολουθούνται και ζητούν ενημέρωση από το υπουργείο για την πορεία αξιολόγησης των προτάσεων ερευνών στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων.
Την πολιτική του υπουργείου Παιδείας στα θέματα χρηματοδότησης της έρευνας από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, επικρίνει η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ) με αφορμή τα ερευνητικά προγράμματα «Θαλής» και «Αρχιμήδης».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες οι καθηγητές είχαν διαφωνήσει με τον υφυπουργό Παιδείας Ιωάννη Πανάρετο, για την επανεξέταση των συμμετοχών στα συγκεκριμένα προγράμματα, που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η περαίωση της διαδικασίας.
Σε ανακοίνωσή τους οι καθηγητές επισημαίνουν:
«Δεδομένης της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στις αξιολογήσεις των προτάσεων έρευνας «ΘΑΛΗ» και «ΑΡΧΙΜΗΔΗ», που έχουν υποβληθεί από την ελληνική πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα, την έλλειψη διαφάνειας ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται, καθώς και την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης για την επόμενη φάση υποβολής των συναφών προτάσεων, απαιτούμε από το ΥΠΔΒΜΘ να ενημερώσει άμεσα για θέματα που άπτονται της Διαδικασίας και της πορείας Αξιολόγησης προτάσεων ερευνών, που έχουν υποβληθεί στα έργα ΘΑΛΗΣ και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αίγιο: Πυρίτιδα και DNA στο μικροσκόπιο των Αρχών – Τα κρίσιμα ευρήματα της έρευνας για το διπλό φονικό
- Δεν έχει κλείσει η υπόθεση των F-35 για την Τουρκία – Τραμπ: «Κανείς δεν μου λέει τι πρέπει να πουλάμε»
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την αποχώρηση του Σιώπη, ο οποίος θα συνεχίσει στην τουρκική Καραγκιουμρούκ
- Εξαμίλια Κορινθίας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής έκρηξης στο εργοστάσιο
- ΕΛΑΣ: Δεν γίνεται να συνηθίσουμε ως «κακιά στιγμή» τον θάνατο ανθρώπου που πάει να βγάλει το μεροκάματο
- Π. Δουδωνής: Σφοδρή αντίδραση για τη δήλωση Μητσοτάκη «που αντιβαίνει τον πυρήνα του συνταγματισμού»
