ΗΠΑ και Ισραήλ απειλούν περισσότερο την Τουρκία, εκτιμούν οι Τούρκοι σε δημοσκόπηση
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll, την ώρα που η Ελλάδα έρχεται καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις σε αυτό τον κατάλογο.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Τουρκία,σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll, την ώρα που η Ελλάδα έρχεται καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις σε αυτό τον κατάλογο.
Συγκεκριμένα, το 43% των Τούρκων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους ενώ έπεται το Ισραήλ, που θεωρείται κίνδυνος από το 24% των ερωτηθέντων.
Επιπλέον, το 63% εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει να παγώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ ενώ 28% πιστεύουν αντίθετα ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να προχωρήσουν σε βάθος.
Πάντως το 18,9% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν.
Το Ιράν, που οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις υποψιάζονται ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δεν θεωρείται απειλή παρά μόνον από το 3% των ερωτηθέντων.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει μία από τις τελευταίες θέσεις, καθώς μόνο το 2,3% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή.
Ακόμα χαμηλότερα ποσοστά, μικρότερα και από 2%, συγκέντρωσαν οι απαντήσεις για το Ιράκ, τη Ρωσία και την Αρμενία. Το 1,3% είπαν ότι καμία χώρα δεν είναι απειλή για την Τουρκία.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.504 προσώπων. Το Ινστιτούτο σχετίζεται με το κυβερνών κόμμα Akp, αναφέρει η Hurriyet.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442