Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 15 Ιανουαρίου κατά του φράχτη στον Έβρο
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη δημιουργία φράχτη 12,5 χλμ στα χερσαία σύνορα του Έβρου, προγραμματίζεται για το Σάββατο 15 Ιανουαρίου στα Προπύλαια. Οξεία κριτική για το φράχτη άσκησαν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η ΑΔΕΔΥ.
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη δημιουργία φράχτη 12,5 χλμ στα χερσαία σύνορα του Έβρου, προγραμματίζεται για το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, στις 4 το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα.
Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου θα γίνουν ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας, για τον τρόπο που η χώρα μας διαχειρίζεται εδώ και χρόνια το θέμα των προσφύγων.
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε ανακοίνωσή του σχετικά με τη δημιουργία φράχτη στον Έβρο υπενθυμίζει ότι «ανάλογα ή και διαφορετικά μέτρα, που έχουν παρθεί στο παρελθόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ουδέποτε κατάφεραν να λύσουν το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης. Συνεπώς, θα έπρεπε πλέον να γίνει κατανοητό ότι όσο υπάρχουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη πόλεμοι, εμφύλιες συρράξεις, ανελεύθερα καθεστώτα, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανέχεια, οι άνθρωποι θα συνεχίζουν να μεταναστεύουν αναζητώντας προστασία και ένα καλύτερο μέλλον».
Εν τω μεταξύ, οξεία κριτική για το φράχτη άσκησαν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η ΑΔΕΔΥ.
Τις δύο οργανώσεις εκπροσώπησαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, και η Δέσποινα Σπανού, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι Παλαιστινίων και Αφγανών. Ειδικά οι τελευταίοι δήλωσαν ότι όσο το κράτος αρνείται να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά τους, θα αυξάνονται οι απεργοί πείνας και τα ραμμένα στόματα.
Η κ. Σπανού επισήμανε ότι το συλλαλητήριο δεν αφορά μόνο τους μετανάστες και το φράχτη στον Έβρο. Τόνισε ότι δημιουργείται μεθοδευμένα πόλωση μεταξύ κοινωνικών ομάδων και έτσι βάλλεται η κοινωνική συνοχή. «Γι’ αυτό το συλλαλητήριο είναι η απαρχή μιας σειράς κοινωνικών αγώνων» είπε η κ. Σπανού.
Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι θα ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση, ώστε να ματαιωθεί η ανέγερση του φράκτη. «Μια απόφαση ρατσιστική που έχει επιφέρει αντιδράσεις και στα παιδιά επιβιωσάντων Ελλήνων Εβραίων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442