Ο «Αδελφός μου είναι Μοναχοπαίδι», στην ΕΤ1
| Διάρκεια: 104′ Παραγωγή: Γαλλία-Ιταλία Παίζουν: Έλιο Τζερμάνο, Ρικάρντο Σκαρμάτζιο, Άντζελα Φινοτσιάρο, Λούκα Τζινγκαρέτι Σκηνοθέτης: Ντανιέλε Λουκέτι |
Ο Άντσιο είναι ένας οξύθυμος, παθιασμένος νέος που μπλέκει σε καυγάδες με κάθε ευκαιρία. Ο αδελφός του ο Μανρίκε είναι όμορφος, χαρισματικός και αγαπητός από όλους. Είναι δυο τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Ζουν στη πόλη Λατίνα, πενήντα χιλιόμετρα από την Ρώμη, την ταραγμένη περίοδο του μολυβιού.
Τα δύο αδέλφια θα έρθουν αντιμέτωποι, τόσο όσο αφορά τα κοινωνικά τους φρονήματα, όσο και για τις ερωτικές τους επιλογές. Ο ένας κομμουνιστής, ο άλλος φασίστας, θα αγαπήσουν την ίδια γυναίκα.
Μήπως τελικά τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν; Ακολουθώντας κατά κάποιο τρόπο το μοντέλο του Ιταλικού νεορεαλισμού, ο Λουκέτι έφτιαξε μια ταινία που διαπλέκει το προσωπικό με το πολιτικό με γρήγορο ρυθμό και θαυμάσιους διαλόγους, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τέλος.
- Επίδομα έως 17.500 ευρώ από τη ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέους 18–29 ετών
- Ξεσπά ο πατέρας του παιδιού που η διευθύντρια τον φίμωσε με χαρτοταινία – «Περιμένω να ακούσω γιατί»
- LIVE: Μπέρνλι – Τότεναμ
- Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό – Μετέφερε πλαστικά
- LIVE: Φούλαμ – Μπράιτον
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς