Σάββατο 09 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
Απελευθερώθηκε ο γιος της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί

Απελευθερώθηκε ο γιος της Ιρανής Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί

Ο γιος της Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, της 53χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απελευθερώθηκε με εγγύηση. Ζήτησε να μην εκτελεστεί η μητέρα του, αν και είπε ότι τη θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο του πατέρα του.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Ο γιος της Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί, της 53χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού ανακοίνωσε το Σάββατο ότι απελευθερώθηκε με εγγύηση. Ζήτησε να μην εκτελεστεί η μητέρα του, αν και είπε ότι τη θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο του πατέρα του.

«Η ετυμηγορία για την μητέρα μου είναι θάνατος διά λιθοβολισμού, όμως αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Ζητώ η καταδίκη της σε θάνατο να μετατραπεί. Αυτό είναι το αίτημά μου» δήλωσε ο Σαζάντ Γκαντερζαντέχ σε συνάντηση που είχε στην Ταμπρίζ με ξένους δημοσιογράφους.

Ο Σαζάντ Γκαντερζαντέχ δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Δεν είναι γνωστό εάν του είχαν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Η συνάντηση με τους ξένους δημοσιογράφους οργανώθηκε από την τοπική δικαιοσύνη και πραγματοποιήθηκε σε κατοικία που ανήκει στις δικαστικές αρχές της Ταμπρίζ.

Η Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί καταδικάστηκε σε θάνατο το 2006 για τη δολοφονία του συζύγου της και σε θάνατο διά λιθοβολισμού, όταν κρίθηκε ένοχη μοιχείας.

Η πρώτη ποινή μετατράπηκε σε κάθειρξη 10 ετών μετά από έφεση το 2007. Όμως η δεύτερη επιβεβαιώθηκε από άλλο εφετείο την ίδια χρονιά.

Η ιρανική δικαιοσύνη ανέβαλε την εκτέλεση της ποινής τον περασμένο Ιούλιο εν αναμονή της επανεξέτασης της υπόθεσης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γκαντερζαντέχ τόνισε πως θεωρεί την μητέρα του και τον εραστή της υπεύθυνους για την δολοφονία του πατέρα του.

«Θεωρώ την μητέρα μου και τον Ίσα Ταχερί ως αυτούς που σκότωσαν τον πατέρα μου. Και οι δύο είναι ένοχοι. Πίστευα ότι εκείνη θα απελευθερωνόταν αν υπήρχε μια πολεμική για την υπόθεσή της, αλλά αυτό δεν συνέβη» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 09 Μαϊου 2026
Cookies