
Δεν εκδίδει η Βραζιλία στην Ιταλία τον καταδικασμένο για τρομοκρατία Τσεζάρε Μπατίστι
Πολιτικό άσυλο χορήγησε η Βραζιλία στον Τσεζάρε Μπατίστι, τον οποίο η ιταλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ερήμην για τρομοκρατία, εμποδίζοντας την έκδοσή του στη Ρώμη. Η απόφαση ελήφθη από τον Ιγγκάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, πριν παραδώσει την προεδρία της Βραζιλίας στην Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά μένει να εγκριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Πολιτικό άσυλο χορήγησε την Παρασκευή η Βραζιλία στον Τσεζάρε Μπατίστι, τον οποίο η ιταλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ερήμην για τρομοκρατία, εμποδίζοντας την έκδοσή του στη Ρώμη.
Η απόφαση ελήφθη από τον Ιγγκάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα, πριν παραδώσει την προεδρία της Βραζιλίας στην Ντίλμα Ρούσεφ, αλλά μένει να εγκριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας -το οποίο δεν αναμένεται να ασχοληθεί με την υπόθεση νωρίτερα από το Φεβρουάριο.
Ο Μπατίστι, πρώην μέλος ένοπλης αριστερής ομάδας, έχει καταδικαστεί ερήμην για τέσσερις δολοφονίες τη δεκαετία του ’70 από ιταλικό δικαστήριο. O ίδιος διέφυγε στο εξωτερικό, πρώτα στη Γαλλία και έπειτα στη Βραζιλία, και υποστηρίζει ότι ο διωγμός του έχει πολιτικό χαρακτήρα.
Η Ρώμη έχει πιέσει τη Βραζιλία να προχωρήσει στην έκδοση του Μπατίστι, εντείνοντας τους διπλωματικούς τόνους εν αναμονή της απόφασης του «Λούλα».
Τις τελευταίες ημέρες ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέφερε πως θα ήταν απαράδεκτο και ακατανόητο να μην εκδοθεί ο Μπατίστι, ενώ ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Ιγκάντσιο Ρούσα προειδοποίησε τη Βραζιλία πως η χορήγηση ασύλου θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
