
«Να κάνουμε την υπέρβαση για τις αξίες που έχουν χαθεί» ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Κάλεσμα να «κάνουμε την υπέρβαση και να ξαναβρούμε τις αξίες που έχουν χαθεί» απηύθυνε ο
αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Αρχιεπισκοπή. Ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα, λέγοντας -μεταξύ άλλων- ότι δεν υπάρχει «ένας σώφρων άνθρωπος που να μην καταδικάσει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, όσο και αν μπορούμε να βρούμε ελαφρυντικά, δηλαδή στενοχώριες οικονομικές και άλλες πιέσεις.»
Κάλεσμα να «κάνουμε την υπέρβαση και να ξαναβρούμε τις αξίες που έχουν χαθεί» απηύθυνε ο
αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην αρχιεπισκοπή.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε μεταξύ άλλων ότι: «Πάντοτε η βία και η τρομοκρατία είναι πράγματα που καταδικάζονται, αλλά όταν συμβαίνουν μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ακόμη γίνονται πιο σκληρά.
» Επομένως δεν υπάρχει ένας σώφρων άνθρωπος που να μην καταδικάσει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, όσο και αν μπορούμε να βρούμε ελαφρυντικά, δηλαδή στενοχώριες οικονομικές και άλλες πιέσεις.»
Στην τελετή κοπής της πίτας, ήταν παρόντες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας Αννα Νταλάρα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αρχιερείς, ιερείς της Αρχιεπισκοπής, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και στελέχη των υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος είχε κόψει και την πίτα στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη.
Η υπουργός Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Ο Αρχιεπίσκοπος με αυτή τη σοφία και τη γαλήνη που τον διακρίνει είναι μια πολύ καλή τύχη για τη χώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή, καθώς διδάσκει και ανοίγει δρόμους για την αγάπη, την ομόνοια και την προσφορά στους κατατρεγμένους αυτά δηλαδή που έχει τόσο πολύ ανάγκη σήμερα ο λαός μας».
Η υφυπουργός εργασίας Α. Νταλάρα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου με την αρχιεπισκοπή, με στόχο την ανακούφιση των πασχόντων, απόρων και αστέγων, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.
Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης σε ερώτηση σχετικά με την τρομοκρατία απάντησε : «Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, αλλά η δημοκρατία πρέπει να παίρνει τα μέτρα της. Σήμερα βρέθηκα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραβρέθηκα στην τελετή κοπής της πίτας. Έχω τη βαθιά πεποίθηση, έχω ήδη συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο, ότι θα συνεργαστούμε πάρα πολύ στενά στα θέματα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, τουλάχιστον σε αυτή τη δύσκολη εποχή να ανακουφίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, δήμος και Εκκλησία, τα στρώματα του πληθυσμού, τα οποία δοκιμάζονται περισσότερο από την ανεργία και την οικονομική κρίση.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι πρώτες στιγμές του Ρόκα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (vids)
- Εγκλήματα πολέμου χαρακτηρίζουν οι χώρες του Κόλπου τις επιθέσεις του Ιράν σε πολιτικές υποδομές
- Τσιτσιπάς: «Θέλω να βγω και να κάνω το καλύτερο στον τελικό, θα είναι μια μεγάλη μάχη»
- Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή
- Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Είχε ευκαιρίες, του έλειψε το γκολ – Ντεμπούτο για Ρόκα και Πόποβιτς (vids)
