
ΕΟΦ: Νοθευμένα σκευάσματα για απώλεια βάρους και ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας
Αθήνα: Νοθευμένα με παράγωγα των ουσιών σιλδεναφίλη και σιμπουτραμίνη, είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων τα προϊόντα Fat Burner No1 και Durazest, τα οποία διακινούνται πιθανώς και στην Ελλάδα, μέσω διαδικτύου χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.
Αθήνα: Νοθευμένα με παράγωγα των ουσιών σιλδεναφίλη και σιμπουτραμίνη, είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων τα προϊόντα Fat Burner No1 και Durazest, τα οποία διακινούνται πιθανώς και στην Ελλάδα, μέσω διαδικτύου χωρίς να είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ.
Το προϊόν Fat Burner No1, προωθείται ως φυτικό προϊόν που προορίζεται για την απώλεια βάρους και είναι νοθευμένο με παράγωγα των ουσιών σιλδεναφίλη και σιμπουτραμίνη, και το Durazest, που προωθείται ως φυτικό προϊόν για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, είναι νοθευμένο με ουσία ανάλογη της σιλδεναφίλης.
Η δραστική ουσία σιλδεναφίλη, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ, περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
Η δραστική ουσία σιμπουτραμίνη έχει αποσυρθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
Επίσης τα προιόντα Power Tabs, Power Strips και Desire των παραγωγών οίκων Herbamax και Normax, τα οποία διακινούνται πιθανώς και στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, είναι πιθανόν να προκαλούν την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως δυσκολία στην αναπνοή και διόγκωση στην περιοχή του λαιμού.
Το συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως φυτικά προϊόντα που προορίζονται για την ενίσχυση της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
«Η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή», επισημαίνει ο ΕΟΦ.
health.in.gr
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση
- Η«ακτινογραφία» των φορολογικών δηλώσεων: Πόσοι πληρώνουν φόρο, πόσοι παίρνουν επιστροφή
- Κέιτι Πέρι: Πέταξε την πιστωτική της κάρτα στη Φοντάνα Ντι Τρέβι γιατί δεν είχε κέρματα
- Β. Κικίλιας: «Θα υπερασπιστούμε την Κρήτη από τους σύγχρονους λαθρέμπορους»
- ΠΑΣΟΚ: Καν’ το όπως ο Σάντσεθ;
- Stoiximan GBL: Τα σενάρια για την αποφυγή του υποβιβασμού – Τι χρειάζονται Πανιώνιος και Μαρούσι
- Λιοσίων: Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις η 16χρονη που παρασύρθηκε – Ξεσπά η μητέρα της
- Η Νέα Μετα-δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/vladyslav-tobolenko-i5v1q3XxhgQ-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442