
Να μην μετακυλυθούν οι ζημίες των ΔΕΚΟ στους καταναλωτές ζητά το ΚΕΠΚΑ
Την αντίθεσή του στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εκφράζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) και εκφράζει τη διαμαρτυρία του επειδή κάθε φορά που μια ΔΕΚΟ, ή το ίδιο το κράτος, έχει έλλειμμα, η ζημίες μετακυλύονται στους καταναλωτές».
Την αντίθεσή του στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς εκφράζει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ σημειώνει ότι οι αστικές συγκοινωνίες είναι καθολικές υπηρεσίες και πως η εκάστοτε κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των καταναλωτών σε ποιοτικές αστικές μεταφορές, σε προσιτή τιμή.
Αναφέρει ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ο πιο φιλικός τρόπος μαζικής μεταφοράς και ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕ κρίνονται υψηλές «και θέτουν σε κίνδυνο και την καθολικότητα των αστικών συγκοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος, σε σχέση με τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες».
Για τον ΟΑΣΘ, που είναι ιδιωτική επιχείρηση, αλλά επιδοτείται από το κράτος, το ΚΕΠΚΑ ζητάει οι μέτοχοι να επανεξετάσουν το θέμα και να περιορίσουν τα κέρδη τους, ενώ για τον ΟΣΕ, που είναι δημόσια και προβληματική επιχείρηση, το ΚΕΠΚΑ σημειώνει ότι «πρέπει να διωχθούν όσοι τον έκαναν ζημιογόνο και να θεωρηθούν υπεύθυνοι με την περιουσία των ίδιων και των οικογενειών τους».
Το ΚΕΠΚΑ διαμαρτύρεται διότι, όπως σημειώνει, «κάθε φορά που μια ΔΕΚΟ ή το ίδιο το κράτος έχει έλλειμμα, χωρίς να εξεταστεί ποιος φταίει, οι ζημιές μετακυλύονται στους καταναλωτές μέσω αύξησης τιμών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άργος Ορεστικό: Μεθυσμένος οδηγός «εισέβαλε» σε στρατόπεδο με το όχημά του – Ισοπέδωσε την μπάρα ασφαλείας
- Μουντιάλ 2026: Η Times Square «πλημμύρισε» από τους οπαδούς της Αργεντινής ενόψει τελικού (vids)
- Οι εκπαιδευτές σκύλων που άλλαξαν ριζικά τη ζωή δύο αδέσποτων κουταβιών – Ποιο είναι το μήνυμά τους
- The Expla-in Project | Πόσο κοστίζει τελικά το συναυλιακό καλοκαίρι;
- «Βίαιη τρομοκρατική επίθεση κατά του Κιέβου», καταγγέλλει η Ουκρανία – «Εκτοξεύτηκαν 40 βαλλιστικοί πύραυλοι»
- Περού: Τουλάχιστον 3 νεκροί, ανάμεσά τους 17χρονος, εξαιτίας σεισμού

