
Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για τη φοροκάρτα ζητά το υπ. Οικονομικών
Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα ζητήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να προχωρήσει στην εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων (φοροκάρτας) από την αρχή του έτους. Το υπουργείο Οικονομικών εναρμονιζόμενο με τις υποδείξεις της Αρχής δρομολογεί την θεσμοθέτηση της φοροκάρτας με νόμο και όχι με Υπουργική Απόφαση, ενώ λαμβάνει όλες τις σχετικές πρόνοιες ώστε το νέο σύστημα να μην ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας βάσεως δεδομένων «καταναλωτικής συμπεριφοράς».
Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα ζητήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να προχωρήσει στην εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων (φοροκάρτας) από την αρχή του έτους.
Το υπουργείο Οικονομικών εναρμονιζόμενο με τις υποδείξεις της Αρχής δρομολογεί την θεσμοθέτηση της φοροκάρτας με νόμο και όχι με Υπουργική Απόφαση, ενώ λαμβάνει όλες τις σχετικές πρόνοιες ώστε το νέο σύστημα να μην ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας βάσεως δεδομένων «καταναλωτικής συμπεριφοράς».
Μάλιστα, για την καλύτερη προβολή της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενέταξε στην ειδική ομάδα του έργου και επικοινωνιολόγο.
Σε κάθε περίπτωση, η χρήση της κάρτας θα είναι προαιρετική, δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία, ενώ θα έχει μόνον έναν αριθμό 19 ψηφίων που θα είναι ο μόνος που θα συνδέει την κάρτα με τον χρήστη.
Η φοροκάρτα στοχεύει στην απαλλαγή των καταναλωτών από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων και θα επιτρέψει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν άμεση εικόνα του τζίρου των επιχειρήσεων και του ΦΠΑ που θα πρέπει αυτές να αποδώσουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκαίνια για τον Αυτοκινητόδρομο Ε65 – Δείτε Live
- Νεκρή νεαρή γυναίκα στην Άνω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη
- ΚΚΕ: Ενώ για τις λαϊκές ανάγκες «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», ο λαός καλείται να ματώσει ξανά για εξοπλισμούς
- Με τρεις μεταγραφές η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου
- Ο Τραμπ «κοντά» στην απόφαση για «μαζική επίθεση» στο Ιράν – Μάλλον χωρίς το Ισραήλ
- «Νευρίασαν που δεν ήμουν γυμνή»: Η Λίνα Χίντι για το τοξικό κοινό του Game of Thrones
