
Απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 150 kWp σε νησιά
Υπουργική Απόφαση, με την οποία τροποποιείται το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών, ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών με ισχύ έως 150 kWp στα Διασυνδεδεμένα με το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο ή Σύστημα νησιά, υπογράφηκε από την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα
Μπιρμπίλη.
Υπουργική Απόφαση, με την οποία τροποποιείται το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών, ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση σταθμών με ισχύ έως 150 kWp στα Διασυνδεδεμένα με το Διασυνδεδεμένο Δίκτυο ή Σύστημα νησιά, υπογράφηκε από την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα
Μπιρμπίλη.
Η τροποποίηση του προγράμματος αφορά τα νησιά Εύβοια, Άνδρος, Τήνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Σαμοθράκη, Θάσος, Αμουλιανή, Κέα, Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα, Ελαφόνησος, Σαλαμίνα, Κέρκυρα, Παξοί, Αντίπαξοι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός και Ζάκυνθος.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στα νησιά, μέσω της δημιουργίας μικρών σταθμών, καθώς πρόκειται για μικρές εγκαταστάσεις που συνδέονται κοντά στα σημεία ενεργειακής κατανάλωσης και συνεπώς αποκομίζονται τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για το δίκτυο και τους καταναλωτές (περιορισμένα έργα σύνδεσης, μείωση απωλειών, κ.λπ.).
Τα εκτιμώμενα τεχνικά περιθώρια ισχύος για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για κάθε διασυνδεδεμένο νησί έχουν καθοριστεί με την υπ’ αριθμ. 1253/2010 απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Τα περιθώρια αυτά μπορούν να επικαιροποιούνται από τη ΡΑΕ με βάση νεότερα στοιχεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υποκλοπές: Η Intellexa του Ντίλιαν, με έδρα την Αθήνα, διαφήμιζε κατασκοπευτικά λογισμικά σε «Αρχές επιβολής του νόμου»
- Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι φίλοι στην ευτυχία μας;
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Παρασκευής
- Τουρισμός: Στους λιγότερο κερδισμένους προορισμούς της Μεσογείου η χώρα μας
- Νέα μέτρα για τις ελλείψεις και αποσύρσεις φαρμάκων που θα συνεχίζονται
- Γερμανία: Αναλαμβάνει «περισσότερη ευθύνη» και… προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία;




