
Διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις με απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ ζητά το ΥΠΕΚΑ
«Ευκολίες» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών στη ΔΕΗ ζητά από την επιχείρηση ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. Σε επιστολή του, ο υφυπουργός ζητά η επανασύνδεση να γίνεται με καταβολή μέρους του οφειλόμενου ποσού, και το υπόλοιπο να αποπληρώνεται σταδιακά μέσα σε 12 μήνες.
«Ευκολίες» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών στη ΔΕΗ ζητά από την επιχείρηση ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.
Με επιστολή του στη διοίκηση της ΔΕΗ την Τρίτη, ο υφυπουργός ζητά η ΔΕΗ «να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ρυθμίσεις και αποφάσεις προκειμένου, σε περίπτωση αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις αυτές, η επανασύνδεση να γίνεται με την καταβολή του 30%-50% του οφειλόμενου ποσού, και το υπόλοιπο να αποπληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες με τους αντίστοιχους λογαριασμούς».
Πρόσφατα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τη διακοπή ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων λόγω χρεών και ζήτησε από τη ΔΕΗ να εξαντλήσει τα όρια ανοχής με διακανονισμούς.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ, οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο δεκάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά 189 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
- Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία, λέει ο Τραμπ
- Οι ΗΠΑ χτυπούν πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στην Αχβάζ – Εκκενώθηκε παιδοογκολογικό νοσοκομείο
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
