
Νομοτελειακή θεωρεί την έκδοση ευρωομολόγου ο Γ.Στουρνάρας
Νομοτελειακή θεωρεί την απόφαση για έκδοση ευρωομολόγου ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Γ.Στουρνάρας παρά την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή. Εκτίμησε μάλιστα ότι η καθυστέρηση που σημειώνεται λόγω των γερμανο-γαλλικών αντιρρήσεων θα γυρίσει μπούμερανγκ. «Εάν ο μη γένοιτο υπάρξει κάποια επίθεση των αγορών εναντίον μιας άλλης χώρας θα έρθει πιο κοντά η έκδοση ευρωομολόγου, πρέπει όμως να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς, πρέπει να το προλάβουμε αυτό» είπε ο κ. Στουρνάρας.
Νομοτελειακή θεωρεί την απόφαση για έκδοση ευρωομολόγου ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ. Γ Στουρνάρας παρά την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή.
«Τη δεκαετία του ’80 όλοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα. Έτσι και τώρα όσοι λένε ότι δε θα γίνει ευρωομόλογο κάνουν λάθος. Το ευρωομόλογο είναι νομοτέλεια», είπε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash.
Εκτίμησε ότι η καθυστέρηση που σημειώνεται λόγω των γερμανο-γαλλικών αντιρρήσεων θα γυρίσει μπούμερανγκ.
«Βεβαίως και γυρίζει μπούμερανγκ. Εάν ο μη γένοιτο υπάρξει κάποια επίθεση των αγορών εναντίον μιας άλλης χώρας θα έρθει πιο κοντά η έκδοση ευρωομολόγου, πρέπει όμως να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς, πρέπει να το προλάβουμε αυτό».
Στην παρατήρηση ότι η ΕΕ δεν έχει δείξει ότι είναι «προμηθείς» σημείωσε «εντάξει και για την Ελλάδα δε θέλανε, αλλά τελικά δώσανε τα λεφτά, δε συμφέρει κανέναν να χρεοκοπήσει η ευρωζώνη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΕΚΠΑ: Ανάμνηση νόστιμη και ευχάριστη
- Λέσβος: Κτηνοτρόφοι απέκλεισαν ξανά το λιμάνι της Μυτιλήνης – Ο λόγος που διαμαρτύρονται
- Με προβλήματα η επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων του Πάσχα – Πού καταγράφεται μποτιλιάρισμα
- Τοξικό αφεντικό: Τι είναι η «σκοτεινή ηγεσία» και πώς να την αποφύγετε
- Τι σημαίνει να είσαι καλά; Μελέτη αναγνωρίζει τις προϋποθέσεις για ψυχική υγεία
- Αποκάλυψη του πρώην GM της Αρμάνι Μιλάνο: «Είχαμε συμφωνήσει με Ντόρσεϊ και Μιλουτίνοφ»


