
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Ερντογάν μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks για τα αρνητικά σχόλια Αμερικανών δημοσιογράφων για την τουρκική ηγεσία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο χωρών μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks για τα αρνητικά σχόλια Αμερικανών δημοσιογράφων για την τουρκική ηγεσία.
Στην συνομιλία, που έγινε το Σάββατο, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι κάποια από τα σχόλια στα τηλεγραφήματα δεν αντανακλούν τις επίσημες απόψεις της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η συμμαχία των δύο χωρών είναι ζωτικής σημασίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. ανέφερε το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.
Είναι σημαντικό να μην διαταραχτεί η ατζέντα των μεταξύ μας σχέσεων, απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αλλά υπογράμμισε ότι πληροφορίες που βασίζονταν σε φήμες έφτασαν μέχρι τα επίσημα έγγραφα, πράγμα «ενοχλητικό».
Στα διπλωματικά έγγραφα που έφερε στο φως το Wikileaks φερόταν μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωθυπουργός να έχει λογαριασμούς στην Ελβετία, κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σε «μπλαουγκράνα» ρυθμούς ο Αλέξης Τσίπρας πριν την ανακοίνωση του νέου κόμματος
- Αγορές: Τι αποτυπώνει η απότομη άνοδος των αποδόσεων στα ομόλογα – Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος
- Euroleague: «Οι X-Factors που θα κρίνουν το Final Four της Αθήνας»
- Ιράν: «Οριακή» η κατάσταση, λέει ο Τραμπ – Συνεχίζονται οι συνομιλίες
- Φρίντα Κάλο: «Beyond the Icon Immersive Athens» στον Ελληνικό Κόσμο
- Αποδράσεις στο Αιγαίο με τη Blue Star Ferries: Όταν κάθε διαδρομή γίνεται η ομορφότερη ανάμνηση


