
Γερμανικά στρατεύματα θα σταθμεύσουν στη Γαλλία για πρώτη φορά από τον πόλεμο
Ένα τάγμα Γερμανών στρατιωτών, τμήμα της κοινής γαλλογερμανικής ταξιαρχίας, θα σταθμεύσει για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γαλλία, σε στρατόπεδο κοντά στο Στρασβούργο.
Ένα τάγμα Γερμανών στρατιωτών, τμήμα της κοινής γαλλογερμανικής ταξιαρχίας, θα σταθμεύσει για πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γαλλία.
Πρόκειται για απόφαση που είχαν λάβει πέρυσι οι ηγέτες των δύο χωρών, Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ.
Οι στρατιώτες του 292 Τάγματος Πεζικού του γερμανικού στρατού έχουν εγκατασταθεί στο Ίλκιρχ, κοντά στο Στρασβούργο από τον Απρίλιο αλλά μόλις τώρα πήραν την άδεια της γαλλικής κυβέρνησης να φέρουν τον οπλισμό τους. Η Αλσατία, όπου βρίσκεται το Ίλκιρχ διεκδικούνταν και από τις δύο χώρες από τον 19ο αιώνα.
Στην τελετή παραβρέθηκαν οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας και της Γερμανίας που επιθεώρησαν τους στρατιώτες.
Η Γαλλογερμανική Ταξιαρχία συστήθηκε το 1989 με δύναμη 1.400 στρατιωτών, αλλά μέχρι σήμερα οι γερμανικές δυνάμεις δεν είχαν βάση στο γαλλικό έδαφος αν και οι Γάλλοι είχαν βάσεις στη Γερμανία.
«Για όλους τους Γάλλους, ο ερχομός των Γερμανών στρατιωτών στο έδαφός μας είναι ένα νέο σημάδι του βάθους της φιλίας μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Νικολά Σαρκοζί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΕΟΠΥΥ: Υποψήφιος βουλευτής ο αρχηγός του κυκλώματος με τις απάτες – Πώς έστησε «βιομηχανία» με χιλιάδες εικονικές συνταγογραφήσεις
- Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ταχύπλοου που βυθίστηκε μετά από πυρκαγιά
- Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι ο νέος προπονητής του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ (pic)
- Νέα Αριστερά για υπόθεση Ντόκου: Η πραγματική φάρσα είναι η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης
- «Επικίνδυνα ερασιτεχνική η κυβέρνηση»: Δριμεία επίθεση από την ΕΛΑΣ για το φιάσκο Ντόκου με τους Ρώσους φαρσέρ
- Τσουκαλάς: Κ. Μητσοτάκη, όταν σηκώσετε το τηλέφωνο στις τρεις τα ξημερώματα, τον κ. Ντόκο θα συμβουλευτείτε;
