
H Pfizer αποσύρει από την αγορά φάρμακο για την πνευμονική υπέρταση
H αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποσύρει το χάπι Thelin για την πνευμονική υπέρταση, καθώς η επανεξέταση των διαθέσιμων δεδομένων έδειξε ότι υπάρχει κίνδυνος θανατηφόρας βλάβης στο ήπαρ.
H αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποσύρει το χάπι Thelin για την πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, καθώς η επανεξέταση των διαθέσιμων δεδομένων έδειξε ότι υπάρχει κίνδυνος θανατηφόρας βλάβης στο ήπαρ.
To Thelin (με δραστική ουσία το sitaxsentan) έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2006. Κυκλοφορεί επίσης στον Καναδά και την Αυστραλία, όχι όμως και στις ΗΠΑ.
Το φάρμακο ήταν ήδη γνωστό ότι μπορεί να επηρεάσει το συκώτι.
Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση της Pfizer ελήφθη έπειτα από επανεξέταση των δεδομένων από κλινικές δοκιμές, οι οποίες τώρα τερματίζονται.
Δεδομένου ότι στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις, η εταιρεία έκρινε ότι τα οφέλη του Thelin δεν αντισταθμίζουν τον κίνδυνο.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η απόσυρση αποφασίστηκε έπειτα από «πληροφορίες για δύο περιστατικά ηπατικής βλάβης που οδήγησαν σε θάνατο».
Η Pfizer απέκτησε τα δικαιώματα για το Thelin το 2008 όταν εξαγόρασε την Encysive Pharmaceuticals.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο MK προκάλεσε τον Μοντέρο σε μονό και ο γκαρντ του Ολυμπιακού απάντησε με ιδιαίτερο τρόπο (pic, vid)
- Βίντεο με την εξάπλωση των πυρκαγιών – Στάχτη πάνω από 1.200.000 στρέμματα σε Γαλλία και Ισπανία- Πάνω από την Ελλάδα ο καπνός
- Τοποθέτηση των τμημάτων της νέας μεταλλικής πεζογέφυρας στην οδό Καλλιθέας
- Η Θεσσαλονίκη φωτίζει την ιστορία της
- Γαλλία: Η viral φωτογραφία του ζευγαριού σε παραλία με φόντο τις πυρκαγιές – Φόβος κι αδιαφορία
- Πολιτική αντιπαράθεση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – «Καμία λευκή επιταγή σε ΝΔ και Μητσοτάκη»



