Εξώδικο των φαρμακοποιών στον ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων
Εξώδικο για τα άδεια ράφια των φαρμακείων τους προς τον ΕΟΦ έστειλαν οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών και ζητούν από τον οργανισμό να παρέμβει ώστε να λυθεί το ζήτημα το συντομότερο διαφορετικά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα στηρίξουν κάθε νομική ενέργεια μέλους τους που στρέφεται κατά ενεργειών ή παραλείψεων οποιουδήποτε υπευθύνου για την κατάσταση αυτή.
Εξώδικο για τα άδεια ράφια των φαρμακείων τους προς τον ΕΟΦ έστειλαν οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών και ζητούν από τον οργανισμό να παρέμβει ώστε να λυθεί το ζήτημα το συντομότερο διαφορετικά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, θα στηρίξουν κάθε νομική ενέργεια μέλους τους που στρέφεται κατά ενεργειών ή παραλείψεων οποιουδήποτε υπευθύνου για την κατάσταση αυτή.
Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι περισσότερα από 400 φάρμακα εμφανίζουν έλλειψη τους τελευταίους μήνες, μεταξύ των οποίων είναι γνωστά καρδιολογικά, αντιβιοτικά, αναλγητικά και άλλα.
Από την πλευρά του ο ΕΟΦ προτίθεται να ξεκινήσει άμεσα ελέγχους σε φαρμακεία, φαρμακευτικές εταιρίες αλλά και φαρμακαποθήκες προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ελλείψεις στα φάρμακα είναι πραγματικές αλλά και ποιοι έχουν την ευθύνη για τις ελλείψεις αυτές.
Στον ΕΟΦ επισημαίνουν ότι αν διαπιστωθεί ότι υπεύθυνες για την κατάσταση αυτή είναι οι φαρμακευτικές εταιρίες, θα τους επιβληθούν υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Εάν ευθύνονται οι φαρμακαποθήκες επειδή επανεξάγουν φάρμακα τα οποία είναι αναντικατάστατα, ο ΕΟΦ προσανατολίζεται ακόμα και να απαγορεύσει την εξαγωγή των φαρμάκων αυτών.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών επιμένουν ότι οι ελλείψεις είναι τεχνητές και εκτιμούν ότι για αυτές ευθύνεται η μείωση των τιμών στα φάρμακα.
Τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων είναι γνωστά φάρμακα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η νόσος πάρκινσον, η επιληψία, οι ψυχώσεις αλλά και φάρμακα που δίνονται σε ασθενείς με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ευρωπαίοι εκδότες καταγγέλλουν την Google για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της Επισκόπησης ΑΙ
- Δήμαρχος Καλαμάτας: «Ζημιές 3,5 με 4 εκατομμύρια ευρώ»
- THE KEY ISSUE: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Κάλας για Ουκρανία: Η ΕΕ πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ως προς αυτά που αναμένει από την Ρωσία πριν μιλήσει στον Πούτιν
- Παναθηναϊκός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Ναν και φορτσάρει για επιστροφή κόντρα στη Φενέρ
- Η Mercosur ξανά στο τραπέζι: Ηχηρό «όχι» των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μια χειρότερη συμφωνία για τους αγρότες
