Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών καφέ-εστιατορίων κατά του αντικαπνιστικού νόμου
Την αντίθεσή τους στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι ιδιοκτήτες επανέλαβαν τη θέση της Ομοσπονδίας «όπου η προσέλευση πολιτών είναι υποχρεωτική, να υπάρχει απαγόρευση και όπου είναι προαιρετική, να μπορούν να επιλέγουν».
Την αντίθεσή τους στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας.
Οι ιδιοκτήτες επανέλαβαν τη θέση της Ομοσπονδίας τους ότι «όπου η προσέλευση πολιτών είναι υποχρεωτική, να υπάρχει απαγόρευση και όπου είναι προαιρετική, να μπορούν να επιλέγουν».
Οι καταστηματάρχες με συνθήματα, όπως «όπου υπάρχει καπνός… επιλέγουμε», εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το νόμο, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό κάψιμο των αδειών των καταστημάτων τους.
Εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον γγ του υπουργείου Υγείας Αντώνη Δημόπουλο.
Το υπουργείο σύμφωνα με ανακοίνωση συνεχίζει την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και εντείνει τους ελέγχους.
Δεν υπάρχει βούληση για την επίλυση του προβλήματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού καφέ-μπαρ- Δημήτρης Αρβανίτης, προσθέτοντας ότι ο νόμος οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό τις επιχειρήσεις τους και για αυτό αρκετοί είναι αυτοί που δεν τον εφαρμόζουν.
Οι καταστηματάρχες, φορώντας μαγειρικούς σκούφους και χτυπώντας τύμπανα και μαγειρικά σκεύη πραγματοποίησαν πορεία προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59