Αποστολή ελληνικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Αλβανίας
Συνεχίζει να φτάνει από διάφορες χώρες ανθρωπιστική βοήθεια στις βορειοδυτικές περιοχές της Αλβανίας που επλήγησαν από τις χειρότερες βροχοπτώσεις και πλημμύρες των τελευταίων 150 ετών. Από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν ήταν και η Ελλάδα, η οποία στέλνει δύο ελικόπτερα, τύπου Super Puma και Chinook, τα οποία θα βοηθήσουν στις έρευνες και στις επιχειρήσεις διάσωσης, και θα συνδράμουν στις προσπάθειες για μεταφορά εφοδίων στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί.
Συνεχίζει να φτάνει από διάφορες χώρες ανθρωπιστική βοήθεια στις βορειοδυτικές περιοχές της Αλβανίας που επλήγησαν από τις χειρότερες βροχοπτώσεις και πλημμύρες των τελευταίων 150 ετών. Από τις πρώτες χώρες που ανταποκρίθηκαν ήταν και η Ελλάδα, η οποία στέλνει δύο ελικόπτερα.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα με τον Αλβανό ομόλογό του, αναχώρησαν άμεσα για την Αλβανία ένα ελικόπτερο Super Puma, το οποίο μεταφέρει δύο πληρώματα, συνολικά 11 ατόμων και το οποίο θα επιχειρήσει αποστολές έρευνας και διάσωσης και ένα ελικόπτερο Chinook με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων, το οποίο θα συνδράμει στις προσπάθειες για μεταφορά εφοδίων στις περιοχές που έχουν αποκλειστεί.
Στο λιμάνι του Δυρραχίου έφθασε άλλη μία παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας, από την περιφέρεια Απουλία της Ιταλίας, συνοδεία ανδρών των ειδικών ομάδων πολιτικής προστασίας και διάσωσης.
Στην ανθρωπιστική βοήθεια συμπεριλαμβάνονται δύο οχήματα 4Χ4, με πλήρη τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, αντλίες νερού, κρεβάτια κατασκήνωσης, γεννήτριες, τρόφιμα κ.ά.
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση του Κοσόβου ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει οικονομική βοήθεια 1 εκατομμυρίου ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων και υλικοτεχνική υποστήριξη. Η τελευταία έχει φτάσει ήδη στη Σκόδρα και αποτελείται από 15 φορτηγά και πέντε ασθενοφόρα.
Η Τουρκία έστειλε ένα ελικόπτερο διάσωσης, δύο S-70 με 22 αξιωματικούς και ιατρικό προσωπικό.
Αυτή την ώρα, στη Σκόδρα, η οποία έχει «βουλιάξει» στο νερό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στους πλημμυρισμένους δρόμους να συνεχίζει να διεξάγεται με βάρκες, έχουν αναπτυχθεί 1.400 αστυνομικοί και στρατιώτες, προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων και στη διανομή των τροφίμων στις απομονωμένες οικογένειες, που έχουν αποκλειστεί μέσα στα διαμερίσματά τους στις πολυκατοικίες της πόλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λουτσέσκου: «Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και προκριθήκαμε δίκαια»
- Μελόνι: Φέρνει αυστηρότερα μέτρα για το μεταναστευτικό
- Καναδάς: Η ένοπλη επίθεση έγινε ενώ είχε ξεκινήσει πρόγραμμα επαναγοράς όπλων από την κυβέρνηση
- Ας φάνε παντεσπάνι: Ο Χάρι Στάιλς δεν νοιάζεται αν είσαι πολύ φτωχός για να πας σε συναυλία του
- Η Σάκκαρη ψάχνει «εκδίκηση» και τον πρώτο της ημιτελικό μετά από 22 μήνες (vids)
- Φάμελλος για ακρίβεια: Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και το έθιμο της Τσικνοπέμπτης έχει γίνει πολυτέλεια

