
Δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας
Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, πήρε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, μετά από ευρεία σύσκεψη με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του γάλακτος.
Δέσμη μέτρων για την ενίσχυση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας, πήρε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη.
Όπως ανακοινώθηκε, μετά από ευρεία σύσκεψη με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του γάλακτος:
- Θα συσταθεί διεπαγγελματική οργάνωση γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων στην οποία θα μετέχουν όλοι οι φορείς του κλάδου (κτηνοτροφία, έμποροι, γαλακτοβιομηχανίες, πωλητές, κ.α.). Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες για τη σύσταση της διεπαγγελματικής θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2011.
- Ο Οργανισμός Γάλακτος (ΕΛΟΓΑΚ) θα τηρεί ισοζύγια τυρογάλακτος (απόβλητο της τυροκομίας) για να ελέγχει τη διαχείριση του υποπροϊόντος αυτού, το οποίο αποτελεί εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος. Στους παραβάτες θα επιβληθούν αυστηρότατες κυρώσεις.
- Συστήνεται ειδική επιτροπή, η οποία θα επεξεργαστεί και θα προτείνει μέτρα προκειμένου να κατοχυρωθεί η διαφανής και σύννομη παραγωγή της φέτας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άρσεναλ και Μπριζ συμφώνησαν και ο Τζόλης γίνεται οριστικά «κανονιέρης»! (pic)
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν

