Στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19.00, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας στη μνημη των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στον Καθηγητή Φιλοσοφίας των Επιστημών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Αριστείδη Μπαλτά. Το έργο του τιμωμένου θα παρουσιάσει ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, κ. Θεοδόσης Τάσιος. Μετά την απονομή του βραβείου, θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Αριστείδη Μπαλτά με θέμα: «Διδάσκοντας φιλοσοφία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο: ο θεσμός, τα πεδία ελευθερίας, τα ασύμμετρα δώρα».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).