«Ο Ντάσο του Ελβασάν» στις «Μουσικές του Κόσμου», στην ΕΤ1
Ταξιδεύουν στη βερολινέζικη συνοικία του Kreuzberg για να συναντήσουν τους μετανάστες και να ακούσουν τα προβλήματα τους μέσα από της ρίμες της ραπ μουσικής τους. Μας μεταφέρουν στους χορευτικούς ρυθμούς της βραζιλιάνικης σάμπα και συναντούν τους θρύλους της βραζιλιάνικης μουσικής, Caetano Veloso kai Gilberto Gil.
Επιστρέφουν στην χώρα μας για να «εισβάλουν» στον κόσμο του Γιάννη Αγγελάκα, καταγράφοντας τις ηχογραφήσεις του με τον Ψαρογιώργη και τους «Επισκέπτες» καθώς και πολλές συναυλίες τους σε όλη την Ελλάδα. Μας συστήνουν τον πρωτοποριακό ήχο της πειραματικής μουσικής, μέσα από το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους στην Γλασκόβη.
Ανοίγουν το κεφάλαιο της αθηναϊκής ηλεκτρονικής σκηνής, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή από την Λένα Πλάτωνος και τους «Στέρεο Νόβα» μέχρι την σημερινή πραγματικότητα.
Τέλος μας φέρνουν κοντά στο μεταπολεμικό Σεράγεβο και στην μουσική της νέας γενιάς του. Νιώθεις Σέρβος, Αλβανός, Έλληνας, Σκοπιανός, Βούλγαρος. Νιώθει Βαλκάνιος.
Ο Ντάσο Κούρτι από το Ελμπασάν, τη μουσική καρδιά της Αλβανίας, εδώ και καιρό έχει μπολιάσει με τους ήχους του ακορντεόν του πολλές ελληνικές καρδιές με τρόπο που μόνο η μουσική γνωρίζει να κάνει.
Γιατί σαν πνοή, σαν αέρας δεν καταλαβαίνει σύνορα, διαχέεται και μοιράζεται, αγαπιέται σαν αυτούς που θέλουν να την ακούσουν.
- Ηράκλειο: Γάτα κατάπιε 11 λαστιχάκια για τα μαλλιά – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- Ακίνητα: Πώς αλλάζει ο χάρτης το 2026 – Ακριβά ακίνητα, χαμηλή διαθεσιμότητα και επενδύσεις υψηλού ρίσκου
- Καφέ: Οι Έλληνες που στέλνουν τον freddo στο εξωτερικό
- Αθήνα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην πλατεία Αμερικής – Επί ποδός η πυροσβεστική
- Οι επιχειρηματικές κινήσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εκτός γηπέδων
- Μίμης Δομάζος: Η συγκινητική ανάρτηση από τις κόρες του για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του

