Ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τη Γουόλ Στριτ την Τετάρτη
Με τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών μηνών έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς η ελπίδα πως η ΕΚΤ θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη ευνόησε τους δείκτες. Το ράλι συνεχίστηκε και στη Νέα Υόρκη, μετά και τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.
Με τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών μηνών έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, καθώς η ελπίδα πως η ΕΚΤ θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρώπη ευνόησε τους δείκτες. Το ράλι συνεχίστηκε και στη Νέα Υόρκη, μετά και τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ.
Στην Ευρώπη, οι μετοχές του τραπεζικού τομέα πρωταγωνίστησαν στην άνοδο, με τις μετοχές των ισπανικών Banco Santander και BBVA να «ξεχωρίζουν» με +7,2% και +7,3% αντίστοιχα. Την Τρίτη, οι μετοχές είχαν υποχωρήσει σε χαμηλά εβδομάδων.
Στη Νέα Υόρκη, η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, μαζί με την επιτάχυνση της κινεζικής μεταποίησης το Νοέμβριο, συνέχισαν το θετικό κλίμα.
Στην κορυφή της ανόδου και στη δυτική όχθη του Ατλαντικού οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών (Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, Wells Fargo, JPMorgan) με ενίσχυση κοντά στο 2%.
Τα ακριβότερα εμπορεύματα οδήγησαν υψηλότερα και τις μετοχές των εταιρειών μετάλλων (BHP Billiton, Rio Tinto, Xstrata) και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 2,66% και ο CAC40 στο Παρίσι ενισχυμένος κατά 1,63%. Ο FTSE100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 2,07%.
Ο ισπανικός IBEX στη Μαδρίτη έκλεισε με ισχυρή άνοδο 4,4%.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 11.255,78 μονάδες με άνοδο 2,27% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,05%. Με άνοδο 2,16% έκλεισε ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η NSA φέρεται να προετοιμάζει το Mythos της Anthropic για χρήση σε κυβερνοεπιθέσεις
- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν βρέφος κοντά στη Χεβρώνα με σφαίρα στο πρόσωπο – Τραυματίστηκαν και οι γονείς
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Σλούκα και Λεσόρ ενόψει του Game 3
- Οι μαύροι ρινόκεροι επέστρεψαν σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε
- Θερμή υποδοχή στην Κρήτη για την Εθνική Ομάδα (vids)
- Χαμός στο T-Center: Η είσοδος Γιαννακόπουλου, η διπλή καταγγελία του Ολυμπιακού και η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού (vids)
- Αταμάν: «Ο Μπαρτζώκας είναι τρομερός προπονητής, ίσως ο κορυφαίος Έλληνας των τελευταίων 10 χρόνων αλλά»…
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-uvejs-bektas-2156172269-34066858-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442