
«Τον κατάλληλο χρόνο» το αίτημα για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, λέει η κυβέρνηση
«Με προσεκτικό τρόπο στον κατάλληλο χρόνο και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος» θα διατυπωθεί το αίτημα για αποπληρωμή των δανείων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρξει νέο Μνημόνιο.
«Με προσεκτικό τρόπο στον κατάλληλο χρόνο και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος» θα διατυπωθεί το αίτημα για αποπληρωμή των δανείων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρξει νέο Μνημόνιο.
«Η κοινή δήλωση του Eurogroup ανάβει το ‘πράσινο φως’ για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η χώρα μας» τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής.
Ο ίδιος ανέφερε ότι μετά την απόφαση για την Ιρλανδία, ισχύει η αρχή της ίσης μεταχείρισης χωρών και πρόσθεσε ότι «η γενική αναφορά ότι θα παραμείνει ακόμα δέκα χρόνια η τρόικα στην Ελλάδα δεν μας αφορά».
«Κατηγορηματικά (λέω ότι) δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, παρά μόνο η αποπληρωμή των δανείων».
Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος για ενδεχόμενη αύξηση του επιτοκίου με το οποίο έχει η Ελλάδα δανεισθεί από την τρόικα, είπε ότι «δεν θα υπάρχει αύξηση, αλλά οι σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν εφ’ όσον υπάρξει σχετικά απόφαση».
Ξεκαθάρισε, πάντως ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις και ο συναγερμός, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, δεν έχει λήξει».
Σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τις αντιρρήσεις των συνδικαλιστών, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι αλλαγές είναι απαραίτητες όχι γιατί τις ζητάει η τρόικα, αλλά για να εξορθολογιστούν οι Υπηρεσίες».
Όσον αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, ο Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε ότι ο στόχος παραμένει σταθερά η επιστροφή να γίνει εντός του 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αυτοκίνητο: Οι έλληνες οδηγοί επιλέγουν να αγοράσουν SUV που ανήκουν στη Β κατηγορία
- Γάζα: 2 οδηγοί υδροφόρων σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, καταγγέλλει η UNICEF
- Ιρακινό Κουρδιστάν: 3 ιρανοί Κούρδοι σκοτώθηκαν από πλήγματα που αποδίδονται στην Τεχεράνη
- Ρωσικό πετρέλαιο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρατείνει τελικά την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων
- Τραμπ: Η εξέταση αρχείων για τα UFO φέρνει στο φως ενδιαφέροντα έγγραφα
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ