
Πτώση 0,61% σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις δηλώσεις της τρόικας ότι ίσως χρειαστεί επιμήκυνση δανείου και τα «ναι μεν, αλλά» σε ό,τι αφορά την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος. Ο Γενικός δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 1.451,45 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,61%. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος (-2,09%).
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε και την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις δηλώσεις της τρόικας ότι ίσως χρειαστεί επιμήκυνση δανείου και τα «ναι μεν, αλλά» σε ό,τι αφορά την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκδηλώθηκε μια προσπάθεια για ανοδική αντίδραση, αλλά δεν τελεσφόρησε Προβλημάτισε η εικόνα της μετοχής της Εθνικής, ενώ στηρίγματα στην αγορά προσέφεραν ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Ο Γενικός δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 1.451,45 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,61%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+2,62%), του ΟΠΑΠ (+2,48%), της Coca Cola (+0,36%) και της Βιοχάλκο (+0,28%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της MIG (-4,84%), της Εθνικής (-3,39%) και των ΕΛΠΕ (-2,73%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 113,701 εκατ. ευρώ.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος με τον αντίστοιχο δείκτη να υποχωρεί κατά 2,09% και τις μετοχές της Εθνικής, της Πειραιώς και της Eurobank να καταγράφουν απώλειες 3,39%, 1,91% και 1,52%, αντίστοιχα.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,87%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,98% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,44%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Τεχνολογίας +2,81% και των Τηλεπικοινωνιών +2,62%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης -4,09% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -3,98%.
50 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 104 πτωτικά και 47 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Forthnet +16,67%, Γαλαξίδι +10,00%, Παϊρης +9,62% και Μηχανική (πο) +9,09%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βογιατζόγλου -18,11%, Altec -16,67%, Vell Group -14,29% και Γενική -11,72%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές σε κίνδυνο – Αιτία, γεωπολιτικές εντάσεις και ελλείψεις χρηματοδότησης
- Euroleague: Υπόκλιση στο λαό του Θρύλου από την Marca και την AS – Η «ηρωική» Ρεάλ και ο «θρίαμβος» του Ολυμπιακού
- Τα συγχαρητήρια του Νίκου Γκάλη στον Ολυμπιακό: «Κάθε επιτυχία να φέρνει περισσότερα παιδιά στο μπάσκετ» (pic)
- Πέθανε η Γωγώ Μαστροκώστα
- Μπαρτζώκας: «Θέλω να αφιερώσω την κούπα σε ένα αγαπημένο άνθρωπό μας…»
- Ξυπόλητος ο Χολ: Πού έδωσε τα παπούτσια του ο Αμερικανός
- Φουρνιέ: «Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»
- Βασιλιάς της Ευρώπης ο Θρύλος – «Καίγεται» ο Πειραιάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442