Τα «Κηπουρέματα» στον ΣΚΑΙ
Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γεωπόνος και αρχιτέκτονας τοπίου Ανδρέας Μπαρμπούτσης.
Τα «Κηπουρέματα» ξεκινούν για μια χαλαρωτική περιήγηση στο λόφο του Φιλοπάππου και – με τη βοήθεια της υπεύθυνης του χώρου, αρχαιολόγου Όλγας Βογιατζόγλου – μπαίνουν σε μια …χρονοκάψουλα και ταξιδεύουν στην ιστορία της Αθήνας από τον 5ο αιώνα πΧ. μέχρι και σήμερα. Περπατούν στην αρχαία λεωφόρο που συνέδεε την Αθήνα με τον Πειραιά, μαθαίνουν ποιος ήταν τελικά αυτός ο Φιλόπαππος που αποφάσισε να χτίσει τον τάφο του απέναντι από την Ακρόπολη. Ακούν ιστορίες για τα ξωτικά του μεσαίωνα που μαζεύονταν στο λόφο και μαθαίνουν την ιστορία για το μεγάλο κανόνι των Τούρκων που έδωσε το όνομά του στον Αϊ Δημήτρη τον Λουμπαρδιάρη.
Με την καλύτερη παρέα εργάζεται αυτή την εβδομάδα η ομάδα της εκπομπής: Μια μεγάλη παρέα από προσκόπους, προσκοπίνες και λυκόπουλα, του 8ου Συστήματος Προσκόπων της Ακρόπολης.
Τα «Κηπουρέματα» παρεμβαίνουν στη μεγάλη αυλή του κτιρίου τους και την κάνουν πιο πράσινη και πιο…παιχνιδιάρικη. Όλοι οι συντελεστές της εκπομπής με πρώτο και καλύτερο τον Ανδρέα ξαναγίνονται για λίγο και πάλι παιδιά, μαθαίνουν να κάνουν κόμπους, και συμμετέχουν στο στήσιμο μιας εντυπωσιακής ξυλοκατασκευής που φτιάχνουν οι μεγαλύτεροι πρόσκοποι.
Οι…μαγικές συνταγές του Αντρέα Μπαρμπούτση συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με τρόπους αντιμετώπισης της μελίγκρας και της κάμπιας. Ακόμη, η εκπομπή παρουσιάζει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα μπονσάι και δίνει οδηγίες …συμβίωσης με τους διάσημους αυτούς νάνους του φυτικού κόσμου.
- Ακίνητα: Πώς αλλάζει ο χάρτης το 2026 – Ακριβά ακίνητα, χαμηλή διαθεσιμότητα και επενδύσεις υψηλού ρίσκου
- Καφέ: Οι Έλληνες που στέλνουν τον freddo στο εξωτερικό
- Αθήνα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην πλατεία Αμερικής – Επί ποδός η πυροσβεστική
- Οι επιχειρηματικές κινήσεις του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εκτός γηπέδων
- Μίμης Δομάζος: Η συγκινητική ανάρτηση από τις κόρες του για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του
- Οι δύο φάσεις της κακοκαιρίας που έπνιξε την Αττική και το κρίσιμο τρίωρο

