
Δεν θα εκδώσει το Δεκέμβριο έντοκα γραμμάτια το Δημόσιο
Τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει ξανά ο ΟΔΔΗΧ τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, αποφεύγοντας να προχωρήσει σε δημοπρασία εντός του Δεκεμβρίου εξαιτίας του μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος την περίοδο των διακοπών. Ο ΟΔΔΗΧ είχε εξαρχής ξεκαθαρίσει πως οι τακτικές μηνιαίες δημοπρασίες έντοκων γραμματίων δεν θα γίνονταν τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο.
Το Δημόσιο δεν θα προχωρήσει στις τακτικές μηνιαίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων τον Δεκέμβριο, λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος στις αγορές κατά την περίοδο των διακοπών, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Παρασκευή.
«Ο ΟΔΔΗΧ ακολουθώντας την πολιτική των μηνιαίων εκδόσεων θα προχωρήσει στην επόμενη έκδοση εντόκων γραμματίων το 2011» δήλωσε στο Reuters o Πέτρος Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι «ο οργανισμός είχε ανακοινώσει ότι θα αποφεύγει τις εκδόσεις τίτλων τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο λόγω των διακοπών».
Αποκλεισμένο από τις αγορές ομολόγων μετά το ξέσπασμα της κρίσης, το Δημόσιο αποφάσισε τον Σεπτέμβριο τη διενέργεια μηνιαίων εκδόσεων εντόκων γραμματίων μικρής διάρκειας.
Το κόστος δανεισμού είχε υποχωρήσει για δυο μήνες, αλλά αυξήθηκε και πάλι νωρίτερα αυτό το μήνα λόγω αρχικά των συζητήσεων για πρόωρες εκλογές και έπειτα των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σπουδαία στιγμή για τον Χάινς: Μπήκε στο Hall of Fame της Αρμάνι Μιλάνο (pics)
- Έτρεχε με 178 χλμ/ώρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών
- Το Mythos της Anthropic τρομάζει την Ευρώπη – Νέα εποχή στο κρατικό χάκινγκ
- Οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν πτήσεις καθώς αυξάνονται οι φόβοι για έλλειψη καυσίμων
- Το χωριό στην Ινδία όπου ο Λένιν, ο Μαρξ και ο Στάλιν είναι… ονόματα παιδιών
- Μακρόν: «Ασαφές» το πλαίσιο των ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ – Έκκληση για συντονισμό με το Ιράν για το πέρασμα

