Μήνυμα στους πρώην υπουργούς Γιώργο Βουλγαράκη και Θόδωρο Ρουσόπουλο ότι η πόρτα της ΝΔ παραμένει κλειστή, παρά την απόφαση της Βουλής να μην παραπεμφθούν στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση Βατοπαιδίου, έστειλε την Τετάρτη η Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Παναγιωτόπουλου στο ερώτημα εάν τίθεται θέμα επιστροφής τους στη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θύμισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε κάνει τις σχετικές δηλώσεις,«εδώ έξω, στην είσοδο του κόμματος, μίλησε για πολιτικές συμπεριφορές, δεν είχε αναφερθεί σε ποινικά θέματα». «Οι δηλώσεις του προέδρου ισχύουν πάντοτε» τόνισε.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Γιώργου Βουλγαράκη. «Ο κ. Σαμαράς έχει κάνει σοβαρές τοποθετήσεις. Δεν θέλω να μιλήσω επειδή εκείνος φέρθηκε επιπόλαια στα σκαλιά της Ρηγίλλης. Όλα μπορεί να γίνουν. Εδώ ο κ. Σαμαράς έγινε αρχηγός της ΝΔ» δήλωσε στον σταθμό Real FM.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι εξελίξεις στην κεντροδεξιά είναι ραγδαίες. Θα παρακολουθήσω την ομιλία της κ. Μπακογιάννη. Ακούω και τον κ. Καρατζαφέρη. Η κεντροδεξιά πολυδιασπασμένη δεν έχει μέλλον […] Θέλω να καταλάβω που το πάει η ΝΔ. Μπερδεύτηκα πιο πολύ μετά από τις τελευταίες εκλογές».

Σημείωσε, πάντως, ότι «ήμουν και είμαι ΝΔ. Είναι θέμα συνείδησης. Δεν μπορώ να αποποιηθώ κάτι που υπάρχει μέσα στα κόκαλά μου».

Από την πλευρά του, δικαιωμένος από την απόφαση της Βουλής δήλωσε ο Θ.Ρουσόπουλος.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δύο χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με «καταιγίδα συκοφαντίας και ψεύδους» με στόχο τον πολιτικό του αποκλεισμό και εξόντωση και δι’ αυτών την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή. «Η συκοφαντία αυτή ήταν καθαρή κατασκευή» τόνισε, δηλώνοντας ότι δικαιώθηκε από τη Βουλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ