H ισχύς των αιολικών πάρκων έσπασε το φράγμα των 1.000 Μεγαβάτ
Έσπασε το φράγμα των 1.000 μεγαβάτ, τον Οκτώβριο, η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).
Έσπασε το φράγμα των 1.000 μεγαβάτ, τον Οκτώβριο, η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).
Συγκεκριμένα, η ισχύς των ανεμογεννητριών που λειτουργούν ανά την Ελλάδα έφθασε τον περασμένο μήνα στα 1.003,19 MW, από 983,19 τον προηγούμενο μήνα.
Από την αρχή του χρόνου έχουν προστεθεί συνολικά 81 αιολικά μεγαβάτ.
Ο στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι το 2014 να λειτουργούν 4.000 MW αιολικών πάρκων και το 2020 να φθάσουν στα 7.500 MW.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, στον τομέα των φωτοβολταϊκών προστέθηκαν τον Οκτώβριο 14 MW, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ στα 127.
Η εγκατεστημένη ισχύς όλων των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά, υδροηλεκτρικά, βιομάζα, φωτοβολταϊκά), τον Οκτώβριο, έφθασε στα 1.364,07 MW, έναντι 1.199,71 τον Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Bild: «Αναλαμβάνει την Εθνική Γερμανίας ο Κλοπ»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μητέρα που κούρεψε την κόρη της μετά από καυγά
- Ξεκινάει η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού
- Ηράκλειο: Νέα βίντεο από την έκρηξη σε αυλή σχολείου – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι
- Drone χτύπησε πολυώροφο κτίριο στο Ντουμπάι – Μεγάλη τρύπα στην πρόσοψη από την έκρηξη
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 15 Μαρτίου με συναρπαστικές προσφορές
- Ολυμπιακός: Εκτός και με τη Μονακό ο Βεζένκοφ
- Γιώργος Μαρίνος: Σε κλειστό κύκλο η κηδεία του – Που και πότε θα γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442