
Συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνους για οικονομικά θέματα θα επιχειρήσει ο Μπ.Ομπάμα
Έκπληκτος από το πολιτικό κόστος που είχε για τους Δημοκρατικούς στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευμένος από την κατάσταση της οικονομίας. Δηλώνει, μάλιστα, έτοιμος να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία της χώρας.
Έκπληκτος από το πολιτικό κόστος που είχε για τους Δημοκρατικούς στις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι απογοητευμένος από την κατάσταση της οικονομίας. Δηλώνει, μάλιστα, έτοιμος να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία της χώρας.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του CBS «60 Minutes», ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι σύστημα υγείας από μόνο του είναι τεράστιο και πολύπλοκο και ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι απέφυγαν οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτό, επειδή ήταν τόσο δύσκολο. «Αποφάσισα να προχωρήσω και το έκανα και αποδείχθηκε ότι μου κόστισε πολιτικά περισσότερο από όσο περιμέναμε».
Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεργασθεί με την ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία στη χώρα, έπειτα από την απώλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας. «Εκείνο που θα πράξω είναι να τείνω χείρα φιλίας στους Ρεπουμπλικάνους και να πω σε τι μπορούμε να συνεργασθούμε».
Ο Ομπάμα τόνισε πως οι ψηφοφόροι εστίασαν την προσοχή τους στην οικονομία και ένιωσε πως η κυβέρνησή του δεν έπραξε αρκετά για να τους πείσει. «Ήταν επειδή είχαμε μία έκτακτη κατάσταση και θέλαμε να εξασφαλίσουμε πως η οικονομία δεν κατρακυλούσε στον γκρεμό», εξήγησε ο Ομπάμα.
«Θα υπάρξουν ορισμένα θέματα πάνω στα οποία δεν θα μπορούμε να συμφωνήσουμε, γνωρίζετε, φιλοσοφικά, και ως εκ τούτου θα έχουμε τέτοιες μάχες, και θα κρατήσουμε αυτές τις αποφάσεις γι’ αργότερα από τις επόμενες εκλογές, αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα θα υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)


