
Σύλληψη και τιμωρία των ενόχων για τους βανδαλισμούς στην Ίμβρο ζητά ο Πατριάρχης
Την ελπίδα ότι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν οι «γνωστοί άγνωστοι» υπεύθυνοι για τους βανδαλισμούς στο ελληνικό νεκροταφείο στην Ίμβρο εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα.
Την ελπίδα ότι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν οι «γνωστοί άγνωστοι» υπεύθυνοι για τους βανδαλισμούς στο ελληνικό νεκροταφείο στην Ίμβρο εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα του Αγίου Δημητρίου της Ξηράς Κρήνης, όπου χοροστατούσε.
«Έρχονται πάλι δυσάρεστα πράγματα, όπως είχαμε εχθές [το Σάββατο] την πληροφορίαν ότι έγινε εισβολή και επιδρομή σε ένα Κοιμητήριόν μας εις την Ίμβρον, εις την πρωτεύουσαν της νήσου και εβεβηλώθησαν πάρα πολλοί τάφοι, έσπασαν τους Σταυρούς οι γνωστοί άγνωστοι», είπε ο Πατριάρχης.
Εξέφρασε δε την ελπίδα «ότι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν δεόντως οι υπεύθυνοι» ενώ πρόσθσε ότι «με το αγωνιστικόν φρόνημα το οποίον διακρίνει την εδώ ομογένειαν ελπίζουμε ότι σύντομα θα φθάσουμε εις το ποθούμενον αποτέλεσμα, με την ευρωπαϊκήν προοπτικήν της Τουρκίας και με τους αγώνες και τις προσπάθειες των αρμοδίων παραγόντων και αρχών, ελπίζουμε ότι όλα θα βελτιωθούν».
Οι άγνωστοι δράστες κατέστρεψαν 78 τάφους στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο της Παναγίας στην Ίμβρο την Παρασκευή, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία, επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας το 1923.
Από την πλευρά τους οι τουρκικές Αρχές δηλώνουν ότι άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ενώ την υπόθεση ερευνά και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη. Τους βανδαλισμούς καταδίκασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λευτέρης Πετρούνιας – Βασιλική Μιλλούση: Η κόρη τους πήρε 4 μετάλλια στον πρώτο αγώνα της
- Grey’s Anatomy – Ιστορικό ρεκόρ τηλεθέασης με 320 εβδομάδες στην κορυφή της Nielsen
- «Title decider»: Η Άρσεναλ κοντράρεται με τη Μάντσεστερ Σίτι στο ματς της 20ετίας στην Premier League (pic, vids)
- Αναταράξεις στα αεροπορικά ταξίδια από την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα
- Η… κατηφόρα της Τσέλσι, ο Ροσενιόρ και τα αρνητικά ρεκόρ
- Η μητέρα της Σαρλίζ Θερόν σκότωσε τον πατέρα της – «Δε με στοιχειώνει» λέει η σταρ


