
Σώοι βρέθηκαν 163 άνθρωποι μετά το τσουνάμι στην Ινδονησία
Στους 163 μειώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από το τσουνάμι στην Ινδονησία, αφού περίπου 135 άνθρωποι, που αναζητούνταν, βρέθηκαν σώοι στα υψίπεδα του νησιού του Βορείου Παγκάι. Οι νεκροί από τα παλιρροϊκά κύματα ανέρχονται στους 413, με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τους 500. Παράλληλα, το Σάββατο εξερράγη και πάλι το ηφαίστειο Μεράπι και πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό.
Στους 163 μειώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων από το τσουνάμι στην Ινδονησία, αφού περίπου 135 άνθρωποι, που αναζητούνταν, βρέθηκαν σώοι στα υψίπεδα του νησιού του Βορείου Παγκάι.
«Οι διασώστες βρήκαν ορισμένους από τους αγνοούμενους στα υψίπεδα του νησιού του Βορείου Παγκάι» δήλωσε ο Αγκους Πραγίτνο, μέλος των σωστικών συνεργείων.
Οι νεκροί από τα παλιρροϊκά κύματα ανέρχονται στους 413, με τις αρχές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν τους 500.
Περίπου 23.000 είναι οι άστεγοι που δεν έχουν καταφέρει να λάβουν ακόμα την ανθρωπιστική βοήθεια, αφού οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν τις αερομεταφορές.
Σε πολλές από τις περιοχές που επλήγησαν από το τσουνάμι, οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικά υλικά είναι τεράστιες, ενώ σε πολλούς τραυματίες δεν μπορούν να χορηγηθούν ούτε παυσίπονα.
Το Σάββατο σημειώθηκε, επίσης, νέα έκρηξη του ηφαιστείου Μεράπι και πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Τα θύματα από την ενεργοποίηση του ηφαιστείου έφτασαν τα 36.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ρωσία: Έπληξε λιμάνι στον Δούναβη – Η Ουκρανία εξαπέλυσε drones εναντίον της Μόσχας
- Ελαιόλαδο: Οι μεγάλες προκλήσεις και το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας
- Καιρός: Από το ψύχος της Αρκτικής σε ακραία ζέστη – Η Ευρώπη προετοιμάζεται…
- NBA: Αδιανόητη παράσταση του Γουεμπανιάμα, break στην Οκλαχόμα και 1-0 οι Σπερς σε ένα απίθανο ματς (vids, pics)
- Θοδωρής Αθερίδης: Απαντά για πρώτη φορά αν έχει χωρίσει με τη Σμαράγδα Καρύδη
- Πάτρα: Άγρια επίθεση σε μητέρα τριών παιδιών – Την ξυλοκόπησαν και την πέταξαν σε χαντάκι


