Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όνειρα... Βαρκελώνης για τον Παναθηναϊκό μετά το 74-60 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Όνειρα… Βαρκελώνης για τον Παναθηναϊκό μετά το 74-60 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε καλύτερος στα σημεία και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη με 74-60 σε βάρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «καυτό» ΟΑΚΑ. Καταλυτικής σημασίας η πολύ καλή εμφάνιση του Αλεξ Μάριτς, ενώ εξαιρετικοί ήταν ακόμα οι Νίκολας, Σάτο και Διαμαντίδης. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της κατάκτησης της πρωτιάς του 4ου ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε καλύτερος στα σημεία και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη με 74-60 σε βάρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «καυτό» ΟΑΚΑ. Καταλυτικής σημασίας η πολύ καλή εμφάνιση του Αλεξ Μάριτς, ενώ εξαιρετικοί ήταν ακόμα οι Νίκολας, Σάτο και Διαμαντίδης. Πλέον οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της κατάκτησης της πρωτιάς του 4ου ομίλου.

Κάτι από την περυσινή του κακή εικόνα θύμισε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο. Αν και στην άμυνα όλα πήγαιναν ρολόι, οι πράσινοι ήταν ιδιαίτερα προβλέψιμοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βρεθούν πίσω στο σκορ με 2-7 (4′) από καλάθι του Γκόρντον. Ο Περπέρογλου κατάφερε μεν να ισοφαρίσει σε 8-8 (6′), αλλά η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε και πάλι γρήγορα με τον Σμόντις για το 12-8.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν δίνουν παράσταση κάκιστου θεάματος και ανορθόδοξων επιθέσεων, στηριζόμενες περισσότερο στην ατομική ικανότητα των παικτών τους παρά στην επιτυχημένη εφαρμογή των συστημάτων τους. Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν αυτός που κέρδισε την πρώτη από τις τέσσερις μάχες, κλείνοντας την περίοδο στο +1 (15-14).

Το γεγονός ότι κάθε του επιθετική προσπάθεια γινόταν εύκολη λεία για την άμυνα της ΤΣΣΚΑ δεν διαφοροποίησε το παιχνίδι του στο ελάχιστο. Προσπάθησε να χτυπήσει τη ρωσική ομάδα και πάλι με πικ εν ρολ, δίχως όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το κακό όμως για τους γηπεδούχους ήταν πως δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή άμυνα τους. Οι προσπάθειες είτε από τον Σάτο, είτε από τον Καλάθη να τρέξουν δεν είχαν αντίκρισμα και αυτό διότι οι επιστροφές της παρέας του Σμόντις ήταν γρήγορες και ως επί το πλείστον αποτελεσματικές. Μικρό το κακό παρόλα αυτά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια και τον Βουγιόσεβιτς να έχει ένα όπλο λιγότερο στη φαρέτρα του λόγω του τραυματισμού του Σισκάουσκας στην μέση.

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι εξαρτιόταν αποκλειστικά από τις εμπνεύσεις της περιφέρειας του, ο Ζοτς είχε μία μικρή έκπληξη. Έριξε για πρώτη φορά στο παρκέ τον Αλεξ Μάριτς, το παιχνίδι των «πρασίνων» ισορρόπησε και πλέον τα πράγματα έγιναν πιο απλά και σαφώς πιο εύκολα.

Το γεγονός ότι το «τριφύλλι» επιτέλους πάτησε μέσα στη ρακέτα του έδωσε τη δυνατότητα να έχει περισσότερες επιλογές στην επίθεση, απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ και αποκόμιση των μέγιστων δυνατών οφελών από όλες τις γραμμές του. Το 27-16, σκορ της περιόδου αντικατοπτρίζει την εικόνα που απέκτησε ο αγώνας, με τη διαφορά να φτάνει για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα.

To τρικ του Ομπράντοβιτς έπιασε στον ύπνο τον συμπατριώτη του και φίλο, Βουγιόσεβιτς, όμως ο δρόμος για τη νίκη δεν ήταν στρωμένος από ροδοπέταλα. Η ΤΣΣΚΑ επέστρεψε στο παιχνίδι και με τον καταπληκτικό Γκόρντον, μείωσε σε 55-60 (34′).

Κάπου εκεί όμως βραχυκύκλωσε, ο Παναθηναϊκός πέτυχε σερί 11-0 (71-55) και ο Σάτο υπέγραψε τη νίκη ένα λεπτό πριν την λήξη με νέο τρίποντο για το 74-58.

www.sport.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024