
Αναστολή της απεργίας της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου στον ΟΣΕ
Tην αναστολή της απεργίας της Παρασκευής 29 Oκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Πάντως, η ΠΟΣ προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις η μορφή των οποίων θα καθοριστεί στο μέλλον.
Tην αναστολή της απεργίας της Παρασκευής 29 Oκτωβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ. Πάντως, η ΠΟΣ προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις η μορφή των οποίων θα καθοριστεί στο μέλλον.
«Ταυτόχρονα, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και τους Διεθνείς Οργανισμούς έτσι ώστε ο νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΠΟΣ ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας πως αυτό «δεν έχει καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Σιδηροδρόμου».
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο νέος νόμος:
- Ιδιωτικοποιεί τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καταργώντας το Δημόσιο και Κοινωνικό του χαρακτήρα.
- Συρρικνώνει το σημερινό Σιδηροδρομικό Δίκτυο.
- Αφαιρεί με σκανδαλώδη τρόπο την περιουσία του ΟΣΕ.
- Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους Κανονισμούς Εργασίας των Σιδηροδρομικών με αντισυνταγματικό τρόπο.
- Καταργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας Σιδηροδρομικών.
«Οι σιδηροδρομικοί δώσαμε έναν τίμιο, μαζικό και αξιοπρεπή αγώνα. Αποδείξαμε ότι πριν απ΄ όλα αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Οι διαπραγματευτές μιλούν για πρόοδο αλλά ο Τραμπ απειλεί – «Είμαι έτοιμος για ισχυρή στρατιωτική δράση»
- Απίστευτο περιστατικό σε τραμ: Οδηγός καπνίζει με τα πόδια στην κονσόλα – Πειθαρχική έρευνα της ΣΤΑΣΥ
- «Η Γκενκ συμφώνησε με τη Ντόρτμουντ για τον Καρέτσα»
- Οργή για την προσωρινή διοίκηση στον ΠΙΣ από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
- Τρίτος γύρος συνομιλιών Ελλάδας – Λιβύης για θαλάσσιες ζώνες απέναντι στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Ο Γκουτέρες θα προσπαθήσει να στρώσει το τελευταίο τραπέζι της θητείας του για το Κυπριακό



